ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/5/2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                              
                                                                                        Αθήνα     21.5. 2018

Ο  αγώνας  ενάντια στα μνημόνια συνεχίζεται. Υπερασπιζόμαστε τις συντάξεις μας.  Υπερασπιζόμαστε   τη Δημόσια  δωρεάν υγεία

Παρασκευή, 25 Μαΐου, ώρα  10.00,   συλλαλητήριο   στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.   Πορεία     στο   Υπουργείο Υγείας

·        Ο αγώνας  για την υπεράσπιση  των συντάξεών μας συνεχίζεται.  Η  πολιτική  της κυβέρνησης Σύριζα  για περικοπή  των συντάξεων  από 1.1.2019  πρέπει  να ανατραπεί.  Η κυβέρνηση χωρίς ίχνος ντροπής  ανακοίνωσε πανηγυρικά ότι τα «βρήκε»  με την τρόικα  και οι μειώσεις που προβλέπονται    από το ν. Κατρούγκαλου  θα γίνουν κανονικά(!). Τέτοια κοροϊδία και  απάτη  μόνο η κυβέρνηση Τσίπρα μπορούσε να σοφιστεί. 

·        Οι  συνταξιούχοι  δεν έχουν άλλο δρόμο  παρά να είναι στους δρόμους μέχρι την  τελική νίκη.   Δε  θα αφήσουμε  την κυβέρνηση να μας αποτελειώσει. Εμείς μπορούμε   να αποτελειώσουμε την κυβέρνηση  και να στείλουμε  την τρόικα στις Βρυξέλλες.

·        Την Παρασκευή, 25 Μαΐου, στο συλλαλητήριο  της Πλατείας Εθνικής  Αντίστασης υπερασπιζόμαστε  τη Δημόσια δωρεάν  Υγεία. Η  κατάσταση είναι απελπιστική. Χιλιάδες   συνταξιούχοι  αντιμετωπίζουν  σοβαρά προβλήματα από τις τραγικές ελλείψεις στα Νοσοκομεία. Το κλείσιμο  Νοσοκομείων και ιατρείων του ΙΚΑ  έχουν  οδηγήσει στην εγκατάλειψη  της Δημόσιας δωρεάν υγείας.  Η ιατροφαρμακευτική δαπάνη αυξάνεται για τους συνταξιούχους με αποτέλεσμα η υγεία να έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα.

·        Το θέμα της Δημόσιας Υγείας  δεν αφορά μόνο  εμάς. Αφορά όλους τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες. Στην κινητοποίηση  έπρεπε  να υπήρχε συντονισμός τους αγώνα με τους γιατρούς, νοσηλευτές,  ομοσπονδίες των εργαζομένων  και να υψώσουν  τη φωνή τους με μοναδικό αίτημα την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν  υγείας- ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και το κλείσιμο  των ιδιωτικών θεραπευτηρίων.  Όχι στην εμπορευματοποίηση της υγείας  που είναι πολιτική  της Ε.Ε  και των μνημονίων.    Η  υγεία  «διολισθαίνει» σιγά-   σιγά από   Δημόσιο  αγαθό  και  παραδίδεται  στην ιδιωτικοποίηση.  Όχι  μόνο  μας κλέβουν το ψωμί μας,  αλλά  και  «φροντίζουν» να μας πεθάνουν  αβοήθητους. Όπως   δεν μπορείς  να αντιμετωπίσεις  μια επιδημία με επιείκεια προς τα μικρόβια,  έτσι  και  η υπεράσπιση  της Δημόσιας υγείας  δεν αντιμετωπίζεται παρά με  σύγκρουση  με το  σύνολο της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που με  θέρμη  προωθεί  η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ.    

Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας

Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης


      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου