ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ 
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).   
ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                      
                       
                                                                                 

                                                                                                         Αθήνα 31.1.2018
·         Σήμερα Τετάρτη, 31/1, πραγματοποιήθηκε  η συγκέντρωση διαμαρτυρίας  της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ  ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ),    του   ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ  και άλλων συνταξιούχων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα  για να διαμαρτυρηθούν για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση απονομής των επικουρικών συντάξεων, για τις συνεχείς μειώσεις, για τον νέο επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων, που θα οδηγήσουν σε νέα δραματική μείωση , για τις παράνομες  παρακρατήσεις που  με ευθύνη της πολιτείας και των διοικήσεων των ταμείων υποχρεώνουν τους συνταξιούχους  να καταφεύγουν  στα δικηγορικά γραφεία  ή να συνωστίζονται  στα ταμεία για να ζητήσουν τα οφειλόμενα.
·         Δυστυχώς η διοίκηση του ταμείου, καίτοι  ενήμερη, απουσίαζε  και αντιπροσωπεία των σωματείων συναντήθηκε με διοικητικούς  υπαλλήλους που δήλωσαν  αναρμόδιοι να απαντήσουν  στα αιτήματά μας. Περιορίστηκαν  μόνο στην ενημέρωση  για τα παρανόμως  παρακρατηθέντα από τις επικουρικές συντάξεις.
·         Η αντιπροσωπεία  απαίτησε  να γίνει δεκτή  από τον διοικητή  του ταμείου  τις επόμενες ημέρες. Εμείς  επιμένουμε για το σύνολο των αιτημάτων μας  σε σχέση με το ΕΤΕΑΕΠ  και  θα επανέλθουμε  δυναμικά.
·        Σχετικά με τα παρανόμως  παρακρατηθέντα:
1.     Αφορά  τους συνταξιούχους που είχαν  αρχικό  ποσό  ΕΤΕΑ(πρώην ΤΕΑΔΥ), προ μνημονιακών κρατήσεων,  άνω των 300 ευρώ  και  είχαν κράτηση για ειδική εισφορά  αλληλεγγύης  υπέρ ΑΚΑΓΕ:  3%  αν η επικουρική  σύνταξή τους  ήταν  από 300,01 έως  350€  και 4%   αν ήταν από 350,10 έως 400€.  Το ποσό της σύνταξης για την πρώτη κατηγορία μετά τη παρακράτηση της εισφοράς δεν μπορεί να υπολείπεται των 300€. ( ν.3896/2011, άρθρο 44).
2. Μετά τον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων, την 1.6.2016, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης  καταργήθηκε, επειδή  όλες οι επανυπολογισμένες επικουρικές συντάξεις του πρώην ΤΕΑΔΥ ήταν κάτω των 300€, αλλά το  Υπουργείο  εργασίας με  απόφασή του  επέβαλε πάλι(!) την παρακράτηση της ειδικής εισφοράς από  1.9.2016  στο αρχικό ποσό, αν και  κανένας  συνταξιούχος  του Δημοσίου δεν παίρνει με τον επανυπολογισμό  ποσό άνω των 300 €.
3. Η παρακράτηση  αυτή αφορά ένα πολύ μικρό ποσοστό  συναδέλφων στο χώρο των εκπαιδευτικών και των άλλων κλάδων του Δημοσίου.  Το  ταμείο βεβαίως  και η πολιτική ηγεσία οφείλουν  να επιστρέψουν  από 1.9.2016  τα παρανόμως  παρακρατηθέντα ποσά μέχρι σήμερα. Επιπλέον η διοίκηση  του ΕΤΕΑΕΠ οφείλει  να ενημερώσει άμεσα όλους τους συναδέλφους  με  προσωπική επιστολή και να μη συνωστίζονται  όλοι οι συνταξιούχοι στο ταμείο και να ταλαιπωρούνται ή να καταφεύγουν στα δικηγορικά γραφεία. Η  διόρθωση των «λαθών»  αποκτά και πολιτική διάσταση   και η κυβέρνηση οφείλει  να δώσει  άμεση  λύση. Όσοι  συνάδελφοι  είχαν  επικουρική σύνταξη, προ μνημονιακών κρατήσεων, από 300 €  και πάνω, μπορούν με το ΑΦΜ  τους  να πληροφορηθούν  από το ισόγειο του ΕΤΕΑΕΠ το  παρακρατηθέν  ποσόν  από  1.9.2016 μέχρι σήμερα.

·         Καλούμε όλους  τους συνταξιούχους   σε αγωνιστική συσπείρωση γιατί  η Κυβέρνηση ήδη  ετοιμάζεται  να εφαρμόσει  το τρίτο  ψηφισμένο μνημόνιο  που προβλέπει  επανυπολογισμό όλων των επικουρικών  και κύριων συντάξεων  και  νέα μείωση   κατά 18%  . Εκτός από αυτά  με το πολυνομοσχέδιο  που ψηφίστηκε πρόσφατα καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα και το Μάιο   θα εξεταστεί  και η μείωση του αφορολόγητου  κατά ένα  χρόνο νωρίτερα, αν χρειαστεί, όπως  προτείνει   το ΔΝΤ.


                                           Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                                  Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

                               Τάσος   Σταυρόπουλος           Σταύρος  Κωστόπουλος


3 σχόλια:

  1. Ο σύζυγος μου δεν είναι δημόσιο έπαιρνε επικουρική 450 και με το νόμο Κατρουγκαλο παίρνει 340 . Του είπαν ότι δεν δικαιούται επιστροφή Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πήγα στο ΤΕΑΔΥ και έκανα αίτηση. Μου είπαν ότι δεν έχω παρακράτηση. Πως γίνεται αυτό; Στην τηλεόραση και ο Ρωμανιάς και ο Μητρόπουλος μιλάνε για παράνομη εισφορά αλληλεγγύης. Για να σας βοηθήσω παίρνω 171,42 ευρώ ΤΕΑΔΥ. στο χαρτί που μου έδωσαν υπάρχει κράτηση για υγεία και ο φόρος. Βασίλης Νικ. Δάσκαλος Νικαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς οι εκπαιδευτικοί, παίρνουμε γύρω στα 300€ μεικτά από το ΤΕΑΔΥ.(170-173€ καθαρά ανάλογα με τα χρόνια) Αυτή η παρακράτηση αφορά ένα ποσό από 3-5€ ευρώ(εξαρτάται από τα μεικτό ποσό)Απ΄ότι λένε θα το καλύψουν εν καιρώ.Δεν είναι το ποσό τεράστιο.Αυτό έχει σχέση μ΄αυτούς που έπαιρναν από 600€ μεικτά και πάνω.Δυστυχώς βγήκε ο Ρωμανιάς στα κανάλια πέταξε κάποιες φωτοβολίδες, το αναπαρήγαγαν κάποιες εφημερίδες κι έτρεχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί στη Φιλελλήνων με την αίτηση στο χέρι.Φυσικά τους έδιωχναν και δέχονταν αιτήσεις κάποιων που είχαν πάνω από 600€ μεικτά.

      Διαγραφή