ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΥΠΕΡ ΕΟΠΥΥ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ
 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).   
ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                        
                                             Αθήνα   8.11.2017
                       
                Περί  της επιστροφής  κρατήσεων υπέρ  ΕΟΠΥΥ αναδρομικά

1.    Μέχρι   30.6.2017   οι κρατήσεις υπέρ  ΕΟΠΥΥ έχουν κριθεί παράνομες , γιατί υπολογίζονταν επί των μικτών ποσών της κύριας σύνταξης, δηλ. προ μνημονιακών κρατήσεων  και όχι στην  καταβαλλόμενη σύνταξη. Παρόλο  που η κλοπή ήταν ολοφάνερη, δυστυχώς οι κυβερνήσεις   όχι μόνο επί 4.5 χρόνια   δεν έκαναν παρέμβαση για να μην τρέχουν οι συνάδελφοι σε δικηγορικά γραφεία για να κάνουν προσφυγές, αλλά επέτρεψαν   να γίνουν αντικείμενο  εκμετάλλευσης από αυτόκλητους σωτήρες που τους καλούσαν μέσω  πληρωμένων καταχωρήσεων  και διαφημίσεων  να προσφύγουν στα δικαστήρια  για να διεκδικήσουν  ποσά που κυμαίνονταν από 1500 €  έως 3000€!!! 
2.    Τώρα που αποκαλύφθηκε άνθρακας ο θησαυρός και ότι 1.900.000  συνταξιούχοι δικαιούνται συνολικά  αναδρομικά   μέχρι 10 €  και   οι υπόλοιποι  κάτω από 170 €, με εξαίρεση τους  μεγαλοσυνταξιούχους του παρελθόντος,  κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, γιατί έστειλαν τους συναδέλφους στους διαδρόμους των δικηγορικών γραφείων.
3.    Τη στιγμή που ο κάθε συνάδελφος  έχει χάσει  μαζί με τα δώρα πάνω από 40% των αποδοχών του, τη στιγμή που οι μνημονιακές κρατήσεις των νόμων 4051/2012 και 4093/2012  έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από το ΣΤΕ και Ελεγκτικό Συνέδριο  και η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις των ανωτάτων Δικαστηρίων, κάποιοι  «έκριναν» ότι το μείζον ήταν  οι προσφυγές για τις κρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ και όχι ο αγώνας για τη διεκδίκηση των κλεμμένων και μάλιστα ενώ έχουν ψηφιστεί και νέες μειώσεις από 1.1 2019 και κάθε συνταξιούχος θα χάσει μόνιμα σε ετήσια βάση άλλες δύο συντάξεις.

4.    Το Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ από την πρώτη στιγμή έχει πάρει ξεκάθαρη θέση: Καμία απόφαση δικαστηρίου δε δίνει πίσω τα κλεμμένα από τις συντάξεις μας. Η εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων είναι καθαρά θέμα κυβερνητικής πολιτικής,  και η κυβέρνηση μάλιστα έχει δεσμευτεί   στην τρόικα( 3ο  μνημόνιο) να μην εφαρμόζει τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων, όταν πρόκειται  για επιστροφή περικοπών συντάξεων. Να υπενθυμίσουμε ότι οι περικοπές για το εφάπαξ( 38,2%)  έχουν   κριθεί συνταγματικές και από το ΣΤΕ  και Ευρωπαϊκό Δικαστήριο  και παρά ταύτα κάποιοι καλούν τους συναδέλφους συνταξιούχους να κάνουν προσφυγές.  
5.    Οι συνταξιούχοι έχουν εμπειρία από τους μηχανισμούς παραπλάνησης, τις ψεύτικες υποσχέσεις και την πολιτική του Χότζα.  Η πολιτική της  λιτότητας, η πολιτική περικοπών των συντάξεων-κύριων και επικουρικών-  εφαρμόστηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις  και συνεχίζεται  από τη σημερινή. Κανένας δεν υπόσχεται  σήμερα  επιστροφή των κλεμμένων. Επίσης οι συνταξιούχοι γνωρίζουν ότι από την απόφασή τους να διεκδικήσουν στους δρόμους τους κόπους μιας ζωής θα εξαρτηθεί η δική τους νίκη και η ήττα της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας.  

Σημείωση   1η:   Οι μνημονιακές κρατήσεις  που αφορούν την παρακράτηση υπέρ  ΕΟΠΥΥ  είναι: .  α.  Ν.  4024/2011, κρατήσεις  20% για το ποσό της κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1200€. β  Ν.  4051/2012 , κρατήσεις  12% για  το ποσό της σύνταξης  που υπερβαίνει τα 1300. γ. Ν. 4093/2012   η μηνιαία σύνταξη ή το άθροισμα των μηνιαίων συντάξεων (κυρίων, επικουρικών και μερισμάτων) που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ, μειώνονται ως εξής:
- από 1.000,00 ευρώ έως και 1.500,00 ευρώ, μειώνεται το σύνολο του ποσού κατά 5%. Το ποσό που απομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ.
- από 1.500,01 ευρώ έως και 2.000,00 ευρώ, μειώνεται το σύνολο του ποσού κατά 10%. Οι υπολογισμοί γίνονται στα μικτά ποσά προ φόρου και κρατήσεων υπέρ ΕΟΠΥΥ.
Σημείωση 2η: Η  δεύτερη μείωση αφορά συναδέλφους με υπηρεσία  άνω των 32 ετών.

                                       Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                              Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

                 Τάσος   Σταυρόπουλος              Σταύρος  Κωστόπουλος



2 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος. όλα τα BLOG είχαν διαφημίσεις και μας καλούσαν να διεκδικήσουμε από 1000 έως 3000 ευρώ και όχο 170 που μας λέτε ή 120 ευρώ που ειπώθηκε στην εκπομπή του Γ.Παπαδάκη (πρωί 7.00-10.00). Οι πτυχιούχοι νομίζω είχαν μεγαλύτερες συντάξεις και γι' αυτό πρέπει να έχουν μεγαλύτερες επιστροφές. Αν είναι έτσι, έπρεπε να μας προστατεύσετε και να μη δώσουμε στους δικηγόρους 100-150 ευρώ. Από την άλλη μου φαίνεται αδιανόητο να λένε μέχρι τώρα στις τηλεοράσεις το πρωί ότι δικαιούμαστε πάνω από 1000 ευρώ. παρακαλώ να το εξετάσετε και να πάρετε επίσημη ανακοίνωση από τους αρμόδιους. ευχαριστώ συνταξιούχος δάσκαλος από 1.7.2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ
    Με αφορμή (για πολλοστή φορά) τα δεκάδες τηλεφωνήματα και μηνύματα συναδέλφων που ένιωσαν εξαπατημένοι από τους επιτήδειους συνταξιοπατέρες,πρωινάδικα των ΜΜΕ και παραμυθατζήδες δικηγόρους, οι οποίοι τους έταζαν λαγούς με πετραχήλια σχετικά με την επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων για την υγειονομική περίθαλψη και, επειδή κάποια κυβερνητικά συνδικαλιστικά στελέχη προκρίνουν σήμερα να γίνονται οι αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων......στους διαδρόμους των δικαστηρίων, των εισαγγελέων διαφθοράς και των δικηγορικών γραφείων , ας το ξεκαθαρίσουμε .
    Είναι γεγονός ότι το υπάρχον συνδικαλιστικό κίνημα και οι εκπρόσωποί του έχουν σε μέγιστο βαθμό απαξιωθεί για αντικειμενικούς αλλά και για υποκειμενικούς λόγους και ως εκ τούτου και οι κινητοποιήσεις τους (λιτανείες ) είναι αναποτελεσματικές και δε συσπειρώνουν και ούτε πείθουν ότι μπορεί να νικήσουν.
    Είναι επίσης γεγονός πως υπάρχουν πολλοί που για διάφορους λόγους πιστεύουν στην «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, έξω από τις κοινωνικοιστορικές παραμέτρους της εποχής και χωρίς να εξετάζουν ποιος είναι αυτός που την εφαρμόζει και για ποιον .
    Έτσι λοιπόν είναι μάλλον εξηγήσιμο γιατί πολλοί συνάδελφοι διατηρούν αυταπάτες για το ρόλο που μπορεί να παίξει η δικαιοσύνη και προστρέχουν σε αυτή ως το τελευταίο καταφύγιο.
    Όταν είναι κάποιος σε απόγνωση, ψάχνει να βρει κάπου να ακουμπήσει και, όταν νοιώθει πόσο μεγάλη αδικία του γίνεται , δεν μπορεί παρά να ελπίζει ότι κάποιος θα βρεθεί να τον δικαιώσει, αρκεί να του αναθέσει τις δικές του υποχρεώσεις, με την ελπίδα ότι, αφού έχει το δίκιο με το μέρος του, δε γίνεται να μην αναγνωριστεί!
    Είναι πολύ πιο εύκολο να ακολουθήσει κανείς το δρόμο της ανάθεσης από το δρόμο του αγώνα, παρόλο που ξέρει πως , ό,τι έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι, αυτό έγινε με αγώνες και θυσίες .
    Εμείς όμως έχουμε υποχρέωση να λέμε πάντα αυτό που πιστεύουμε και να μην καλλιεργούμε ψευδαισθήσεις και αυταπάτες .
    Από την πρώτη στιγμή λοιπόν τονίσαμε ότι με όπλο την αισιοδοξία της βούλησης και, παρά την απαισιοδοξία που πηγάζει από τη γνώση της σημερινής πραγματικότητας, το μόνο που έχουμε να προτείνουμε είναι η βεβαιότητα- θεμελιωμένη ιστορικά, ότι αυτός που αγωνίζεται μπορεί και να μη νικήσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει τα πάντα.
    Δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι για την άμεση επιτυχία των αγώνων μας, όμως δεν πρόκειται ποτέ να περιμένουμε να μας σώσουν οι κάθε λογής Αϊ Βασίλιδες με τις λοταρίες τους , τις χάνδρες και τα καθρεφτάκια! 11 ΔΕΚ. 2017
    ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π.Ε.Σ.ΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή