ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ 
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ). 
  ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                    Αθήνα  13.11.2016
  Για την επίσκεψη του Πρόεδρου των ΗΠΑ
·        Η επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα, τις μέρες των εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τη χώρα μας και το λαό της .
·        Ο   Αμερικανός Πρόεδρος άρχισε τη θητεία του με ένα Νόμπελ Ειρήνης. Στη  διάρκεια της  θητείας του έπνιξε στο αίμα το λαό της Παλαιστίνης, υποστηρίζοντας τα εγκλήματα  του  Ισραήλ,  κράτους τρομοκράτη, κατέστρεψε  μαζί  με την Ε.Ε τη Λιβύη,   έκανε  επέμβαση  στη Συρία   με τη βοήθεια του  ISIS - που είναι σύμμαχος  και δημιούργημα των ΗΠΑ - και εγκαθίδρυσε  το φασιστικό  καθεστώς  στην Ουκρανία.                                                                                             
·        Ο Ομπάμα θα έρθει στην χώρα μας  στις 15 Νοέμβρη. Σε μια περιοχή που την περικυκλώνει ο πόλεμος και η προσφυγιά, συνέπεια του μοιράσματος και του ξαναμοιράσματος του κόσμου.

                               Εμείς θα είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.
                     Για να τον υποδεχτούμε όπως του πρέπει.
                                                                            
                                                                        Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ

                                             Ο πρόεδρος                         Η  Γ. Γραμματέας

                                           Τάσος  Σταυρόπουλος           Ροζίτα    Σουραή                                                                             



5 σχόλια:

  1. Πολύ απλοϊκές κι επικίνδυνες διαπιστώσεις,σχετικά με τον ISIS.Για τα παιδιά της Συρίας που δολοφονούνται από τον Άσαντ και τον Πούτιν τίποτα;Για τον φασίστα Πούτιν(που δεν άφησε εν ζωή κανένα μέσο και δημοσιογράφο να του κάνει κριτική).Αφού φταίνε όλοι ΕΕ Αμερικάνοι κλπ εμείς ποιους υποστηρίζουμε;Τα παιδιά και η ανθρώπινη ζωή είναι αδιαπργμάτευτα.Εκτός αν κάνετε επιλογές.Ο φασισμός είναι ο ίδιος και ο μαύρος και ο κόκκινος.Μην τα γενικεύουμε όλα για να λέμε παλιοκαιρινά ποιήματα.Επι της ουσίας να πείτε κάτι για την ανάσταση αυτής της χώρας.Τα ίδια έλεγε και ο πρώην Κνιτης Τσίπρας και η παρέα του.Έγινε χειρότερος απ΄τους Σαμαροβενιζέλους.Είμαστε στο 2016 ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ,ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ,ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ....Το να καλείτε να βγούμε πάλι στους δρόμους (δυστυχώς μια ζωή τρέχαμε)γιατί τον ISIS τον έφτιαξαν οι Αμερικάνοι(έχετε αποδείξεις ή λόγια σε δουλειά να βρισκόμαστε)και τα παιδιά που σκοτώνει ο Άσαντ και ο Πούτιν δεν είναι παιδιά αλλά κάτι άλλο,τότε συγνώμη αλλά ζείτε μάλλον αλλού και είστε εκτός τόπου και χρόνου.
    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανάρτηση στο fb απο τον διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας του συριζα... (κι εχει και μισθό και θα πάρει και καλή σύνταξη, κι εχει και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κλπ κλπ)

      Costas Zachariadis
      November 13 at 8:15pm ·
      Δεν θα διαδηλώσω κατά της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα, 15 Νοεμβρίου. Σήμερα δεν ισχύουν οι λόγοι για τους οποίους άλλοτε χαρακτηρίζαμε persona non grata όποιον αμερικανό πρόεδρο επισκεπτόταν την χώρα μας. Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει βρεθεί στο πλευρό της Ελλάδας στα χρόνια της κρίσης, κυρίως στο ζήτημα του χρέους, ενώ και στο Κυπριακό έχει υιοθετήσει πολύ εποικοδομητική στάση. Εξ άλλου δεν είμαστε στον ψυχρό πόλεμο, όταν τασσόμασταν αυτομάτως υπέρ της ΕΣΣΔ και εναντίον των ΗΠΑ. Και άρα θεωρώ ότι μοναδικό κριτήριο για την υποδοχή ή όχι του προέδρου Ομπάμα την εξυπηρέτηση των εθνικών μας θεμάτων, που χρειάζονται καλές και αμοιβαία επωφελείς ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

      Δείχνει καθαρά οτι είναι «αμερόληπτος» κριτής και «σκεφτόμενος» άνθρωπος (ικανός να μας διοικήσει) αφου ... αυτομάτως τασσόταν υπέρ του ενός η του άλλου...

      Οταν είσαι ιδεοληπτικός... και σε ψηφίζουν κι ολας είμαστε για ...τα ντιρλανταντά... με περιτύλιγμα μαρουλιών...

      Διαγραφή
    2. Μια οφειλόμενη απάντηση: Η Π.Ε.Σ.ΕΚ δεν υποστήριξε ,ούτε υποστηρίζει, ούτε δίνει συγχωροχάρτι σε χώρες που ακολουθούν ιμπεριαλιστική πολιτική και εκμεταλλεύονται άλλες χώρες που ακολουθούν μη αρεστή πολιτική στις υπερδυνάμεις. Στην προκειμέμη περίπτωση η Αμερική έκανε επέμβαση στην Ουκρανία και οι οπαδοί του φασιστικού κόμματος της Ουκρανίας πόζαραν σε φωτογραφίες με θύματα αριστερούς Ουκρανούς και Ρώσους Ουκρανούς πολίτες. Υπενθυμίζω την πυρπόληση του εργατικού κέντρου Κιέβου όπου κάηκαν 50 επί πλέον Ρώσοι , χωρίς ο Δημοκρατικός Ομπάμα να καταδικάσει τ η σφαγή και να σύρει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης την κυβέρνηση της Ουκρανίας για ανοχή και συνέργεια. Φιλοδυτικοί αντάρτες που αποκαλούνται "μετριοπαθής αντιπολίτευση" μαζί με τον ISIS κατέλαβαν πόλεις στη Συρία με τη βοήθεια της Τουρκίας και με σύγχρονα Αμερικάνικα όπλα πολεμούσε Ο ISIS. όταν τους ξέφυγε ο έλεγχος , άρχισαν να προβληματίζονται και να ετοιμάζουν συνασπισμό εναντίον της τρομοκρατίας. Το ποιος ευθύνεται για τη διάλυση της Λιβύης, για τους δεκάδες χιλιάδες Λίβυους που πνίγονται καθημερινά στη θάλασσα, για την εισβολή στο ΙΡΑΚ, για το κάψιμο της Φαλούτζια στο ΙΡΑΚ με χημικά, για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, για το βομβαρδισμό σχολείων και το θάψιμο όλων των μικρών μαθητών σε ένα σχολείο στη Γιουγκοσλαβία ( στην πόλη ΝΙΣ), δε χρειάζεται φιλοσοφία. Και μάλιστα χωρίς να επέμβει το διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Να μη θυμηθούμε τη δική μας Χούντα και το πραξικόπημα στην Κύπρο. Οι ευθύνες έχουν αποκαλυφθεί. Η Π.Ε.Σ.ΕΚ δεν κάνει επιλογές, αλλά έχουμε ηθική υποχρέωση να λέμε την αλήθεια. Οι πρόσφυγες προέρχονται από τις χώρες, Αφγανιστάν, Λιβύη, Ιράκ, Συρία. Τυχαία; Επί μισό αιώνα οι Παλαιστίνιοι σφάζονται. Εγώ προσωπικά νιώθω ενοχές, όταν βομβαρδίζονται μικρά παιδιά και η Ε.Ε "καταδικάζει τη βία όπου και αν προέρχεται" και η ΑΜΕΡΙΚΉ βάζει veto στο Σ.Α του ΟΗΕ, για να μην καταδικασθεί το ΙΣΡΑΗΛ. Η σωστή στάση στο Παγκόσμιο γίγνεσθαι, θέλει γνώση, ηθική στάση, αλλά δυστυχώς δεν είναι εύκολο σήμερα με όλα τα ΜΜΕ ελεγχόμενα. Γι' αυτό βλέπω με κατανόηση αυτούς που παραπληροφορούνται. Τάσος Σταυρόπουλος

      Διαγραφή
  2. (για τον αγνωστο των 1.18)

    Λάθος .
    Ο χειρότερος φασισμός δεν είναι ούτε ο μαύρος και ο κόκκινος. Είναι ο γκρίζος σαν τον δικό σου σύμφωνα με όσα γράφεις!
    Προφανώς είσαι από εκείνους που πιστεύουν ότι η Ψωροκώσταινα πρέπει να είναι πάντα υπό την προστασία κάποιας Υπερδύναμης και μάλιστα να φροντίζει να επιλέγει το στρατόπεδο των Νικητών .
    Όμως εδώ είναι το blog των συνταξιούχων εκπαιδευτικών που όφειλαν και οφείλουν να διδάσκουν την Αγάπη προς την πατρίδα και την εθνική ανεξαρτησία την αγάπη στην ελευθερία , την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη .
    Εύχομαι εκτός των άλλων να μην είσαι εκπαιδευτικός.
    Δ.Κ Χανιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία λόγια "πατριωτικά'Πες μου αγαπητέ, πότε η Ελλάδα ήταν ανεξάρτητη υπερήφανη(μιλάω ακόμη και κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης επι Τουρκοκρατίας-έως τα σήμερα).Δεν ασπάστηκα ποτέ κανένός είδους φασισμού.Έβαζα πάνω απ΄όλα τον άνθρωπο την ελευθερία της σκέψης του, και ποτέ δεν συγχωρούσα στο όνομα κάποιας ιδεολογίας να εκτοπίζονται και να δολοφονούνται άνθρωποι.
      Αν εσύ αυτές τις σκέψεις τις κατατάσσεις στον γκρίζο φασισμό όπως τον επικαλείσαι,το πρόβλημα είναι δικό σου.Τώρα,ούτε απομονωμένη χώρα είμαστε,ούτε ανεξάρτητη όπως νομίζεις ή ονειρεύεσαι.Πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες(δυστυχώς)της διεθνούς σκακιέρας και να προσδοκούμε εργαζόμενοι ο καθένας από το πόστο του μια ανεξάρτηρτητη κι ελεύθερη Ελλάδα.
      Τώρα αν είμαι εκπαιδευτικός θα επικαλεσθώ τον Piaget για το "στάδιο της αφηρημένης σκέψης"που βρίσκεσαι,ενώ αυτόν τον τρόπο σκέψης τον έχουν φυσιολογικά οι 16άρηδες.
      Είμαι κι εγώ αγαπητέ συνταξιόυχος εκπαιδευτικός και με το νο επικαλείσαι "εδώ είναι η ιστοσελίδα-συγνώμη το blog-των συνταξιούχων" το γνωρίζω και έχω φιλοξενηθεί αρκετές φορές,κι ευχαριστώ πολύ γι΄αυτό.
      Δεν έχω σκοπό να συνεχίσω το διάλογο μαζί σου για να σου αποδείξω αν είμαι ελέφαντας, όταν έχεις προκατάληψη και στερεότυπα για κάποιον που δεν συμφωνεί μαζί σου.Μήπως κιεσύ ίσως δεν ήσουν σωστός μέσα στην τάξη σύμφωνα με τα λεγόμενά σου;
      Και θα κλείσω με τα λόγια που είπε ο μεγαλος μποξέρ Μοχάμεντ Άλι(Κάσιους Μαρσέλους Κλέι):
      "Όποιος στα πενήντα του βλέπει τον κόσμο όπως τον έβλεπε στα είκοσί του,
      έχει απλώς σπαταλήσει τριάντα χρόνια ζωής"
      έχω διδάξει ενεργά μέσα στην τάξη 37 χρόνια!
      Να είσαι πάντα καλά!

      Διαγραφή