ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ Τ Π Δ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ
 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).  
 ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                        Αθήνα   5.11.2016  
 Για τα  Στεγαστικά Δάνεια  και Δάνεια μικροεπισκευών του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων
·        Η ραγδαία μείωση των συντάξεων  των  εκπαιδευτικών αλλά και όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων καθιστούν πλέον δύσκολη, έως αδύνατη, την εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων δανείων. Δάνεια τα οποία συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να επιβαρύνονται με τα τοκογλυφικά επιτόκια της τάξεως του 4,9 έως 6,2%, τη στιγμή που τα αντίστοιχα επιτόκια της αγοράς είναι κάτω του 2%.
·        Δάνεια που χορηγήθηκαν σε  συνάρτηση  με το ύψος των αποδοχών του κάθε υπαλλήλου και προφανώς και των αναμενόμενων συνταξιουχικών αποδοχών του. Αποδοχές και συντάξεις , τις οποίες το Δημόσιο μείωσε δραματικά,  μονομερώς την τελευταία 6ετία, χωρίς ταυτόχρονα, να προβεί και σε αντίστοιχη μείωση των      δανειακών υποχρεώσεων των δανειοληπτών.
·          Τα δάνεια αυτά είναι πλέον φανερό ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Η πολιτεία δεν μπορεί να θεωρεί απαιτητό το σύνολο του κεφαλαίου, απ’ τη στιγμή που η ίδια ακύρωσε έναν απ’ τους βασικούς όρους της δανειακής σύμβασης, που είναι το ύψος των αποδοχών του δανειολήπτη.
·         Τα δάνεια αυτά δεν μπορούν να εξοφληθούν, γιατί είναι αναντίστοιχα των εισοδημάτων των δανειοληπτών .
·        Απαιτούμε από  την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα πρωτοβουλία ουσιαστικής αντιμετώπισης του ζητήματος των στεγαστικών δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών.
·         Να αναπροσαρμόσει τα δάνεια με βάση το ύψος των σημερινών συνταξιοδοτικών αποδοχών  μας .
·         Να μηδενίσει τα τοκογλυφικά επιτόκια που  φτάνουν ακόμα και το 6,5%.
·         Να σταματήσει την ολέθρια πορεία διάλυσης του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων (που ευνοεί μόνο τα συμφέροντα των Ιδιωτικών Τραπεζών) και να προχωρήσει στην ουσιαστική αξιοποίηση και αναβάθμισή του.
·         Να αποτελέσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μέσω της αναβάθμισης της λειτουργίας του, το φορέα εκείνο που θα συμβάλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του συνόλου των Στεγαστικών Δανείων των εργαζομένων και συνταξιούχων,  με τρόπο μάλιστα που μπορεί να αποφέρει και στο Ταμείο τεράστια κέρδη.
·         Καλούμε  όλους τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς και όλους τους συνταξιούχους του Δημόσιου (δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και άλλων τραπεζών) στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  της ΑΔΕΔΥ  στο κτήριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (Ακαδημίας 40) την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016, στις 9:00πμ.
                                               Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ
                               Ο πρόεδρος                                    Η  Γ. Γραμματέας

    
                    Τάσος Σταυρόπουλος                                    Ροζίτα Σουραή                 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου