ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/10 ΩΡΑ 18.30 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ 
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).  
 ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                      Αθήνα   13.10.2016                               
                   Για να μη   ζήσουμε  σα   δούλοι
         Δευτέρα, 17/10, ώρα  18.30,  όλοι  στο  Σύνταγμα
·         Η  Κυβέρνηση  επιχειρεί στη Βουλή να   αλλάξει  προς το χειρότερο το ισχύον βάρβαρο  πλαίσιο εργασιακών σχέσεων , όπως προτείνει  η  Ε.Ε και το  ΔΝΤ, να παρατείνει το καθεστώς με τον  κατώτατο μισθό ( 586 και 511)  ευρώ και να απελευθερώσει  τις  απολύσεις των εργαζομένων,  για να «βελτιώσει» δήθεν την  ανταγωνιστικότητα  στην οικονομία. Όλοι  γνωρίζουμε ότι  στην πράξη ισχύουν η ανασφάλιστη εργασία, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μεροκάματα ψίχουλα και  «ελεύθερο»  ωράριο  12-14ωρών. Ακόμη  και  το επίδομα ανεργίας  η κυβέρνηση το προσφέρει  στους  εργοδότες με το πρόσχημα της καταπολέμησης  της ανεργίας.
·                 Επειδή οι ευέλικτες μορφές εργασίας, η μερική απασχόληση,  οι χαμηλοί μισθοί, οι απολύσεις και η ανεργία έχουν άμεση σύνδεση με την κατάσταση των ταμείων μας και τις συντάξεις μας.
·         Επειδή δεν εμπιστευόμαστε  τη λύση  των προβλημάτων μας στον κυβερνητικό και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό.
·           Επειδή  η  βάρβαρη  αυτή πολιτική  δεν αντιμετωπίζεται χωρίς  ενιαία  αντίσταση των εργαζομένων - συνταξιούχων,
·         το Δ. Σ  της Π..Ε.Σ.ΕΚ  καλεί  τα μέλη του  να συμμετάσχουν  στο  συλλαλητήριο,  τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου, ώρα  18.30, στην πλατεία  Συντάγματος,  που οργανώνεται  από  ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και σωματεία εργαζομένων  και  συνταξιούχων.   Το  πανό  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ  θα είναι   Όθωνος  και Αμαλίας.
·         Απαιτούμε  επαναφορά των ΣΣΕ, κατάργηση  των ελαστικών μορφών  εργασίας, σταθερή  και μόνιμη  εργασία,  αυξήσεις στους μισθούς  και συντάξεις, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. 
                                       Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ
                        Ο πρόεδρος                         Η  Γ. Γραμματέας

                       Τάσος  Σταυρόπουλος           Ροζίτα    Σουραή                                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου