ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟ ΜΤΠΥ






ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).  
  ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                         Αθήνα  20.7.2016           ΕΠΕΙΓΟΝ

                                                 ΠΡΟΣ   το  νέο  Δ.Σ  του  ΜΤΠΥ

                               Κοιν:   κ.  Μάριο   Κρητικό,  εκπρόσωπο   ΑΔΕΔΥ

Θέμα:    συμψηφισμός  του  ποσού  εξαγοράς   του  αναγκαίου  συντάξιμου   χρόνου  για τη χορήγηση  μερίσματος  με  τα αναδρομικά    που  οφείλει το ταμείο. 

·        Πολλοί  συνάδελφοι  που έχουν  συνταξιοδοτηθεί  δεν  έχουν  συμπληρώσει  τον απαιτούμενο  χρόνο  πραγματικής   δημόσιας  υπηρεσίας,  για να πάρουν  μέρισμα.
·         Επειδή  ο χρόνος διαδοχικής ασφάλισης δεν  προσμετράται  για τη χορήγηση    μερίσματος,  είναι  υποχρεωμένοι  να εξαγοράσουν   το  χρονικό διάστημα που υπολείπεται  για τη χορήγησή  του .
·        Επειδή  δεν υπάρχει  για τους περισσότερους   συναδέλφους  οικονομική   ευχέρεια  εξαιτίας  των  μέτρων λιτότητας   και των συνεχών  μειώσεων των  συντάξεων,   θεωρούμε  υποχρέωσή σας  στο επόμενο Δ.Σ   να  αποφασίσετε  το  συμψηφισμό   του  ποσού  εξαγοράς  που  απαιτείται  με  τα αναδρομικά  που τους  οφείλει  το ταμείο.
·        Ο  εκπρόσωπος  της  ΑΔΕΔΥ, στο  επόμενο   Δ.Σ,    να  εισαγάγει    το θέμα προς συζήτηση  και να υποστηρίξει  ένα  απολύτως   δίκαιο  αίτημα.

                                            Για  το  Δ.Σ   της  Π.Ε.Σ.ΕΚ
                                                       Ο πρόεδρος

                                                  Τάσος   Σταυρόπουλος

3 σχόλια:

  1. Αν αυτό το αυτονόητο χρειαζεται να ασκηθεί πίεση προς το μετοχικό και δεν καταλαβαίνει το Δ.Σ ότι μας έχουν πιει και το αίμα, τότε είναι να πάρουμε τα βουνά ή να μπουκάρουμε μια μέρα στο μετοχικό για να καταλάβουν την οργή μας. Μετά την περικοπή του 40%, τι άλλο θέλουν από εμάς. Το επόμενο βήμα είναι να μας ζητήσουν να εκδώσουμε τις γυναίκες μας και τα κορίτσια μας. Αϊ σιχτίρ. Ξάνθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί μου, συνάδελφοι σας ενημερώνω ότι το ΜΤΠΥ μέσα΄σε λιγότερο από 20 ημέρες μου έβγαλε την οφειλή της αναγνώρισης,χωρίς να εξηγεί τον τρόπο υπολογισμού ,ο οποίος ήταν σε σχέση με το ποσό που περίμενα,χωρίς συμψηφισμό αναδρομικών, χωρίς την παραμικρή έκπτωση στην καταβολή των 2.943,78 Ευρώ και χωρίς χρονική αναφΟρά για τη χρ. καταβολή των αναδρομικών 17 ετών προυπηρεσίας μου στο ΔΗΜΌΣΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συναδέλφισσα επιμένουμε και πιέζουμε για συμψηφισμό των οφειλών σας με τα αναδρομικά που σας οφείλει το ταμείο. Να μην κάνετε καμία κίνηση για πληρωμή μέχρι να ικανοποιηθεί η απαίτησή μας για συμψηφισμό. Είναι περίπου 3.000 οι συνάδελφοι συνταξιούχοι που πρέπει να πληρώσουν. Το ταμείο είναι δικό μας και οφείλει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μερισματούχων συναδέλφων και όχι να εφαρμόζει την μνημονιακή πολιτική όλων των κυβερνήσεων. Θα ακολουθήσει ενημερωτικό σημείωμα της Π.Ε.Σ.ΕΚ Τάσος Σταυρόπουλος πρόεδρος Π.Ε.Σ.ΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή