ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Επιτροπή των συνεργαζόμενων συνδικαλιστικών και συνταξιουχικών οργανώσεων για την υπεράσπιση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), καταγγέλλει τη νέα ληστεία σε βάρος των μερισματούχων του ταμείου. Η νέα περικοπή, άνω του 40% επί των καταβαλλόμενων, μέχρι πρότινος, μερισμάτων, δίνει τη χαριστική της βολή στο ταμείο μας. Μετά την κατάργηση από  1/1/2015 της κράτησης του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του ταμείου, που ψήφισε η Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ και αρνήθηκε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να επαναφέρει, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και μετά τη συνταξιοδότηση άνω των 200 χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων, χωρίς κανένα νέο διορισμό και την επέκταση της ελαστική εργασίας, το ΜΤΠΥ αφήνεται να καταρρεύσει.
Η Επιτροπή υπεράσπισης του Ταμείου απαιτεί:
1.       Την επαναφορά της κράτησης του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου.
2.       Την ανάκληση της απόφασης για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος και την επαναφορά της μηνιαίας χορήγησής του, χωρίς νέες περικοπές.
3.       Προλήψεις μόνιμου προσωπικού στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, της Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών δομών του κράτους.
4.    Ανάκληση της απαράδεκτης ρύθμισης που δίνει την αρμοδιότητα στον Πρόεδρο του Δ.Σ του ΜΤΠΥ να αποφασίζει μονομερώς για το ύψος του ετήσιου συντελεστή αναπλήρωσης.
Καλούμε το ΔΣ του ΜΤΠΥ  να υποστηρίξει ομόφωνα την επαναφορά του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του ΜΤΠΥ. Σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται μέλος του ΔΣ του ταμείου μας να προτείνει μείωση των μερισμάτων, πολλώ δε μάλλον εκπρόσωποι των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους και τους εν ενεργεία συναδέλφους – ασφαλισμένους του ΜΤΠΥ, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 και ώρα 10πμ, στο ΜΤΠΥ (Λυκούργου 12).
 Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου