ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).  
 ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                                  Αθήνα  19.5.2016

  Κυριακή ,22 Μαΐου,   ώρα  18.00, όλοι στην πλατεία  Συντάγματος ( Όθωνος  και  Αμαλίας)
                        
1.     Η  Κυβέρνηση  κατέθεσε  πολυνομοσχέδιο 7.000  σελίδων   στη Βουλή,    που    ψηφίζεται  την Κυριακή, και    με το οποίο επιβάλλονται  αυξήσεις σε άμεσους  και  έμμεσους  φόρους,  όπως   στο ΦΠΑ σε  τρόφιμα,  στη σταθερή  και κινητή τηλεφωνία,  στο internet, στη συνδρομητική  τηλεόραση, στη βενζίνη,  στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο υγραέριο,  στο φυσικό  αέριο, στους καφέδες, στα  τσιγάρα, στον  ΕΝΦΙΑ   κλπ, και   σε άλλα αγαθά «ων ουκ έστιν αριθμός». 
2.   Επίσης   κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο εκχωρεί  τη χώρα στους δανειστές.  Προβλέπει  σύσταση ανεξάρτητης αρχής  που «απολαύει   λειτουργικής  ανεξαρτησίας, διοικητικής  και οικονομικής αυτοτέλειας και δεν υπόκειται  σε έλεγχο   από κυβερνητικά  όργανα,  κρατικούς φορείς  ή άλλες διοικητικές αρχές.»   Επίσης   στην παρ. 4 του  άρθρου   2  ξεκαθαρίζεται ότι οι «αρμοδιότητες» αυτές «δεν μπορούν να αναμεταβιβαστούν στον Υπουργό Οικονομικών ή στον Αναπληρωτή Υπουργό ή στον Υφυπουργό Οικονομικών ή σε άλλα κυβερνητικά όργανα με μεταγενέστερη κανονιστική διοικητική πράξη.»  Και για να μην υπάρξει καμιά παρεξήγηση,  παρακάτω διευκρινίζεται στο  άρθρο 5: «Η αρχή δεν υπόκειται σε ιεραρχικό έλεγχο ή εποπτεία από τον Υπουργό Οικονομικών»
3.    Νερό, ΔΕΗ, Δημόσια  περιουσία εκχωρούνται  στους δανειστές  με τον υπουργό οικονομικών  να δηλώνει στη Βουλή  «χωρίς  αιδώ»  ότι  δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά.  Στο   νέο    υπερταμείο   αποκρατικοποιήσεων που  θα λειτουργεί για 99 χρόνια, μεταβιβάζεται  όλη η περιουσία του Δημοσίου.  Δηλ.  τα  εγγόνια μας  και τα δισέγγονά  μας  θα  αντικρύσουν  μια χώρα πουλημένη, χωρίς καμιά πηγή πλούτου. 
4.    Με  τον   «κόφτη»  επιβάλλεται «αυτόματος μηχανισμός  δημοσιονομικής  σταθερότητας»   από τον οποίο δεν εξαιρούνται  οι μισθοί  και συντάξεις.
5.    Με το  ασφαλιστικό  που ψηφίστηκε  περικόπτονται   οι συντάξεις  για τους νέους συνταξιούχους πάνω από  20%, σε ΜΤΠΥ  και  επικουρικές  συντάξεις  επιβάλλονται μεγάλες  μειώσεις , ενώ η περικοπή στο εφάπαξ θα  υπερβεί  το 50%  από  38,2  που ίσχυε μέχρι τώρα.  Ακόμη  χωρίς ίχνος  ντροπής  η κυβέρνηση  έκοψε  και το ΕΚΑΣ  από τους χαμηλοσυνταξιούχους . 
6.    Μπροστά  στην φοροκαταιγίδα   που  πρόκειται να ψηφίσουν την  Κυριακή υπάρχει  μία  απάντηση: Όλοι  στους δρόμους  για να ανατραπεί  αυτή η  πολιτική  της Ε.Ε  -ΔΝΤ   και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει.  Η  κυβέρνηση , μετά την ταφόπλακα που έβαλε στην κοινωνική ασφάλιση ,   ξεπουλάει  τα πάντα.  Μισθοί, και συντάξεις θα   αποφασίζονται  από τους  δανειστές. Δε  θα σταματήσουν, αν  δεν τους σταματήσουμε.    Την  Κυριακή  όλοι  στο  Σύνταγμα.  Μόνο  ο λαός  μπορεί  να τους εμποδίσει. 
                                              Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ

      Ο πρόεδρος                             Η  Γ. Γραμματέας 

     Τάσος  Σταυρόπουλος                Ροζίτα  Σουραή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου