ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ   ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).  
 ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3330073, 210-3236544, 210-3221255
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr


                                                                                    
Αθήνα    27.3.2016
                                         Ενημερωτικό   σημείωμα 

             Από  την   κινητοποίηση   για το  ΜΤΠΥ

·         Τετάρτη, 23 Μαρτίου  έγινε  κινητοποίηση  έξω από το ΜΤΠΥ    ενάντια  στην απόφαση  του  Δ.Σ του  ΜΤΠΥ  για  την   απόδοση του μερίσματος  ανά τρίμηνο και μάλιστα μετά το τέλος  του τριμήνου,    με συνέπεια οι μερισματούχοι του ταμείου  να  στερηθούν ένα  μηνιαίο   μέρισμα το 2016. ( θα  δοθούν  11 μερίσματα  αντί 12).
·         Στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος τα σωματεία  και  συνδικαλιστικές  οργανώσεις  που μετέχουν στη συγκρότηση επιτροπής για την υπεράσπιση  του ΜΤΠΥ.
·          Στη συνάντηση   που  ακολούθησε   με τον Πρόεδρο  του ΜΤΠΥ, οι   εκπρόσωποι των σωματείων κατήγγειλαν  την πρόταση-  απόφαση  του Δ.Σ  του  ΜΤΠΥ για την  ανά τρίμηνο  χορήγηση  του μερίσματος και  μάλιστα   « σε δεδουλευμένη βάση»,  όπως  αναφέρει  η  ανακοίνωση  του  Δ.Σ του ταμείου. Κάλεσαν δε το  Δ.Σ να  πάρει  πίσω την εισήγησή του   προς τον Υπουργό. Επίσης  κατήγγειλαν τη σύνταξη  του  προϋπολογισμού που υποβλήθηκε  στο αρμόδιο        Υπουργείο   και προβλέπει  έλλειμμα  κατά 32,5%,  γεγονός που προδικάζει τουλάχιστον  ανάλογη μείωση του μερίσματος,  και απαίτησαν την επαναφορά  των πόρων υπέρ του ταμείου και την εξασφάλιση της επιχορήγησης του ταμείου  με ευθύνη της κυβέρνησης.
·         Οι  εκπρόσωποι της Π.Ε.Σ.ΕΚ  δήλωσαν ότι θεωρούν απαράδεκτη τη  στάση   του Δ.Σ  του ταμείου, που   εκπροσωπεί  τους εργαζόμενους-μετόχους και μερισματούχους του ταμείου,     να παίρνει αποφάσεις σε βάρος τους.  Ιδιαίτερα επέκριναν  τη στάση  μελών του Δ.Σ του ΜΤΠΥ , που   είναι εκπρόσωποι   των   εργαζομένων και των  συνταξιούχων,  γιατί    αντί  να υποστηρίξουν τα συμφέροντά μας,  ενήργησαν ως εντολοδόχοι  της κυβερνητικής πολιτικής,   ταυτιζόμενοι με  την πολιτική  της  Ε.Ε και  ΔΝΤ, που  αποβλέπουν στην εξόντωση των  συνταξιούχων και εργαζομένων.
·        Συνάδελφοι:  Όλες  οι  αντιασφαλιστικές  και αντισυνταξιουχικές     ρυθμίσεις,   οι μειώσεις  των συντάξεων, η διάλυση  του ΜΤΠΥ, οι επικείμενες  μειώσεις  στις επικουρικές συντάξεις,   δεν πρόκειται να ανατραπούν, αν ένα ενιαίο  μέτωπο  εργαζομένων και συνταξιούχων δεν αποφασίσει  ότι  πρώτο μέλημα του  συνδικαλιστικού  κινήματος είναι  η  σύγκρουση και η ανατροπή  αυτής της πολιτικής. Η   Π.Ε.Σ.ΕΚ  θα συνεχίζει  να αντιστέκεται  στην πολιτική που υπηρετεί τα μνημόνια και εφαρμόζει πιστά τις οδηγίες της Ε.Ε και ΔΝΤ.  Καλεί όλους τους συναδέλφους  σε συσπείρωση για την υπεράσπιση του μόχθου μας. Σε  λίγες  ημέρες θα ακολουθήσει έκτακτη Γ.Σ,    για να καθορίσουμε  το επόμενο βήμα.
                Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ
 Ο πρόεδρος                         Η  Γ.Γραμματέας

Τάσος  Σταυρόπουλος             Ροζίτα    Σουραή
              

7 σχόλια:

  1. καλό είναι να αναφέρετε συγκεκριμένα ποιοι εκπρόσωποι εργαζομένων ψήφισαν υπέρ της ανά τρίμηνο χορήγησης του μερίσματος του μετοχικού. Να ξέρουμε τι γένεται. Έτσι ανώνυμα δεν έχει ουσία. Έτσι το βλέπω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό. Σαν ορεσίβιος Γορτύνιος τα θέλω σταράτα καιόχιμε μισόλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις επέστρεψα από την τράπεζα ( Τρίπολη) και δυστυχώς δεν υπάρχει ΜΤΠΥ. Είχα μια ελπίδα επειδή οι Συριζαίοι μου λέγανε να μην πιστεύω τι λένε οι συνδικαλιστές, αλλά να ακούω τον Κατρούγκαλο ότι οι συντάξεις δε θα μειωθούν και το μετοχικό θα το πάρουμε. Κανονικά αυριο το πρωί θα απαιτήσω να μου το δώσουν οι ίδιοι που λέγανε ότι δε θα το χάσουμε και να μην ακούω το φίλο το Βέμμο που το θεωρούσε χαμένο από καιρό. Σιγά σιγά θα συνηθίσουμε και αυτό, για να μας κόψουν και το ΤΕΑΔΥ. η γυναίκα μου που βγήκε πριν 20 μήνες σε σύνταξη το έχει πάρει απόφαση ότι δεν πρόκειται να πάρει το εφαπαξ. Θα είναι ευχαριστημένη αν παρει 15.000. του χρόνου θα περιμένει ένα 5χίλιαρο και θαναι ευχαριστημένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δε θέλω να πιστέψω ότι θα μας φάνε ενα μήνα και θα πληρωθούμε τον Ιούνη. Και εγώ θα ήθελα να μάθω ποιοι ψήφισαν να το παιρνουμε μετά 3 μήνες και μάιστα κουτσουρεμένο. Καλό είναι να ξερουμε τα ονοματά τους. ίσως να τα χρειαστούμε στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μερικοί μου έλεγαν ότι δεν χάνουμε το ΜΤΠΥ . Λοιπόν επειδή δεν το χάνουμε προτείνω να κάνουμε το ίδιο και στην κύρια σύνταξη. Να μην πληρωθούμε αυτό το μήνα και να πληρωθούμε στο τέλος του δεδουλευμενα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλό μελέτα και έρχεται.έτσι λένε στο χωριό μου ( Κυπαρισσία) - Μεσσηνίας και ίσως για να κερδίσουν ένα μήνα το κάνουν και στη σύνταξη αυτό που έκαναν στο ΜΤΠΥ. Είμαι ένας από αυτούς που πίστευαν ότι οι συντάξεις δε θα κόβονταν από την κυβέρνηση Σύριζα. Τώρα τα πράγματα δυσκολεύουν και ας δούμε όλοι αν μπορούμε να σωθούμε. Ζούμε τα παιδιά μας με τη σύνταξή μας και δεν πρέπει να το ξεχνάτε. Με δυό παιδιά άνεργα που διάλεξαν τον εκπαιδευτικό κλάδο ίσως εξαιτίας μου γιατί έβλεπαν σίγουρη δουλειά,τη νύχτα δεν κοιμάμαι. Έφυγε ήδη το μετοχικό. μείον 165 ευρώ μέχρι τον θεριστή. Τι θα ακολουθήσει; Πάντως σειρά έχει το ΤΕΑΔΥ που δε θυμάμαι τώρα το νέο όνομα. Δε βγαίνω και τι θάκάνω. Μετανάστης δεν μπορώ να γίνω. Είμαι 67 χρόνων και κανείς δε θα με πάρει για δουλειά. Αγαπητοί φίλοι κάτι πρέπει να κάνουμε. Μας τελειώνουν. Μέσα στην απελπισία μου δεν έχω να προτείνω λύσεις. Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και να βρίζουμε μόνο. Συμμερίζουμε όλους που έχουν παιδιά άνεργα.Δεν μπορώ να τα βλέπω να μαραζώνουν. δεν μπορούν να ζήσουν έτσι. φοβάμαι για την υγεία τους. δεν μπορώ να γράψω περισσότερα, γιατίκοντεύω να τρελλαθώ. συχωρέστε με. είχα ανάγκη κάπου να πω τον πόνο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και 2ρος μηνας χωρις ΜΕΤΟΧΙΚΟ!! Και συνεχιζουμε .
    Με την1η φορά αριστερά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά με μείωση στο ποσό που εισπράτταμε κάθε μήνα από το ΜΤΠΥ κατά 32-35% πιστευα ότι επαληθεύεται «εμπράκτως, η άκομψη φράση που περιγράφει τι θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο και εφεξής καθώς ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ τα ΤΡΙΑ, ΔΥΟ (μηνιαία μερίσματα, εννοώ!!!) Δυστυχώς φοβάμαι ότι θα μας κάνουν τα ΤΡΙΑ , ΕΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή