ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

"Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ"



Επιτροπή “πολιτιστικών δράσεων” της Π.Ε.Σ.ΕΚ.

“Ο Φώτης Κόντογλου στο Βυζαντινό Μουσείο”

       “....Μια πλάση της φαντασίας, γεμάτη ειρήνη και αγαλλίαση. Όλα είναι μικρά και καθαρογραμμένα, σα νάναι ζωγραφισμένα με το πινέλο, τα ήμερα τα βουνά, τα παράδοξα τα βράχια, οι κάβοι, οι αμμουδιές… ένα-δυο νησάκια σαν πλεούμενα, τα παράξενα καΐκια με σκέδιο αρχαίο, π’ αρμενίζουν στις πιο κρυφές γωνιές του μπουγαζιού… Γιατί είναι τόσο όμορφα και τέτοια ευφροσύνη αισθάνεται ο άνθρωπος, οπού μπαίνει σε τούτο το μέρος, ώστε αν πει πως ο Παράδεισος δε θάναι ομορφότερος, δε λέγει κανένα ψέμα”. Φώτης Κόντογλου “Τα μπουγάζια τ’ Αϊβαλιού”

      Για να νιώσουμε το λόγο και τις εικόνες του Φώτη Κόντογλου, σας καλούμε, την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, στο Βυζαντινό Μουσείο για την αναδρομική του έκθεση, με αφορμή τα 50 χρόνια απ’ το θάνατό του. Παρουσιάζεται το ζωγραφικό του έργο, κοσμικό και θρησκευτικό, αλλά και για πρώτη φορά η προσωπικότητα του λογοτέχνη, του κριτικού, του ερευνητή των βυζαντινών χρωμάτων και του συντηρητή.
     Είσοδος: 4 Ευρώ (μειωμένο, άνω των 65 ετών, 2 Ευρώ).
     Συνάντηση στην είσοδο του Βυζαντινού Μουσείου (Β. Σοφίας 22, στάση Μετρό “Ευαγγελισμός”), την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, ώρα 11.00 π.μ.
     Θα γίνει ξενάγηση από την επιμελήτρια της έκθεσης και ιστορικό τέχνης, κ. Ιωάννα Αλεξανδρή.
     Επικοινωνία: Δημήτρης Μάτσας: 210-6002498/ 6973607181
                             Μένια Παπαθεοδώρου: 210-6131539/ 6972270087
     Θα συνεχίσουμε κάπου στα πέριξ ,με κουβέντα και καφέ ή κρασάκι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου