ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/10 ΚΑΙ ΩΡΑ 12.30 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑΔΙΟΥ29




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ  (ΟΛΜΕ)
ΑΘΗΝΑ    ΤΚ:10563
ΤΗΛ: 210 3230073
          210 3236544
Email : syntaxekpedeftikoi@gmail.com      
Blog :  syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                              Αθήνα   18.10.2015




Τετάρτη,  21.10.2015, ώρα  12.30,  συλλαλητήριο , έξω από το Υπουργείο  Εργασίας, Σταδίου  29

·         Το  ΜΤΠΥ οδηγείται  με τις κυβερνητικές  αποφάσεις σε απαξίωση. Η κατάργηση  του κοινωνικού  πόρου  3% υπέρ του ΜΤΠΥ  από 1.1.2015, η μη επαναφορά του από την παρούσα κυβέρνηση, όπως είχε δεσμευτεί, η κατάργηση του νόμου 4325/2015 ( άρθρο 29)  στη Βουλή  την Παρασκευή 16/10, που  προέβλεπε  την κάλυψη των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων από το ΑΚΑΓΕ(  Ασφαλιστικό  Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών), οδηγούν το ταμείο μας σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
·         Η απόφαση του Δ.Σ του ΜΤΠΥ  στις 12.10.2015 για μείωση κατά 50%  του μερίσματος  δεν πρέπει να περάσει. Οι συνταξιούχοι θα υπερασπισθούν τους κόπους μιας ζωής και απαιτούν από το κράτος να αναλάβει  τις ευθύνες του. Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις  έχουν ευθύνη, γιατί με τις  αποφάσεις τους οδήγησαν στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Τα νέα όρια ηλικίας που ψηφίστηκαν, οι νέες μειώσεις που έχει εξαγγείλει ο Κατρούγκαλος  οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση των συνταξιούχων.
·         Η πολιτική για την κοινωνική ασφάλιση που προωθούν ΕΕ και ΔΝΤ  με  το τρίτο  μνημόνιο και έχει ψηφίσει και αποδεχθεί  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  -ΑΝΕΛ πρέπει να ανατραπεί. Οι δηλώσεις  της Λαγκάρντ στη Λίμα του Περού για οροφή των συντάξεων  στα 480 €  είναι ένα μήνυμα που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο από τους εργαζόμενους και συνταξιούχους:  Χωρίς ένα κίνημα αντίστασης , ενωμένο και μαζικό, η υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης  δεν είναι δυνατή
·         Το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ καλεί τη  ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ  να  αντιδράσουν μαζί με τους συνταξιούχους και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Τετάρτης. Η απαξίωση του ΜΤΠΥ  αφορά όλους τους εν ενεργεία Υπαλλήλους. Το ταμείο  λειτουργεί με τις εισφορές των εργαζομένων στα πλαίσια του αναδιανεμητικού συστήματος από το 1867, ιδρύθηκε  από τους ίδιους τους εργαζόμενους για ενίσχυση της πενιχρής σύνταξης που έπαιρναν τότε  και δεν έχουμε δικαίωμα να το θυσιάσουμε  στο βωμό της  πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ.
·         Το ΔΣ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ  καλεί όλους τους συνάδελφους  στο συλλαλητήριο  της Τετάρτης, 21/10, ώρα 12.30, έξω από το Υπουργείο Εργασίας . Το συλλαλητήριο οργανώνεται  από την επιτροπή  για την υπεράσπιση του ΜΤΠΥ, στην οποία συμμετέχει η Π.Ε.Σ.ΕΚ και η συγκρότηση της οποίας έγινε με πρόταση της Π.Ε.Σ.ΕΚ.  Η ΑΔΕΔΥ  για τη διευκόλυνση των εργαζομένων έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι λήξη της βάρδιας.
·          Η υπεράσπιση  και διατήρηση του ταμείου μας θα κριθεί από τη δυνατότητα και την απόφασή μας να  το υπερασπισθούμε μαζί με τους εργαζόμενους στους δρόμους. Άλλη λύση  δεν υπάρχει  και αυτό το δρόμο το Σωματείο μας  θα υπερασπιστεί  μαζί με όλους.  Το σύστημα αισθάνεται ότι δεν απειλείται  και γκρεμίζει και τα τελευταία ψήγματα του κοινωνικού (μεταπολεμικού)  κράτους, που έχουν απομείνει. Μπορούμε και έχουμε ηθική  υποχρέωση να διαψεύσουμε όλους εκείνους που μας οδηγούν σε εξαθλίωση. 

                                    Για  το Δ.Σ   της Π.Ε.Σ.ΕΚ                                                                                     

                        Ο   Πρόεδρος                  Η   Γ. Γραμματέας

                   Τάσος  Σταυρόπουλος             Πόπη   Μαζοκόπου

12 σχόλια:

  1. Αυτή είναι πολιτική. πονάει κεφάλι , κόβει κεφάλι. Οι αριστεροί αγαπητοί συνάδελφοι δεν αστειεύονται. Ξέρουν να μη στενοχωρούν την τρόικα. Τι σημαίνει μείωση 5% ή 10% πάνω από 1000 ευρώ. 50% ΜΠΑΜ και κάτω. Και μάλιστα με γλώσσα που κόκκαλα τσακίζει. όχι μείωση κατά 50 % του Μετοχικού, αλλά προκαταβολή 50%. ΤΟ υπόλοιπο ,όταν θα έχουμε ανάπτυξη. Σε 50 χρόνια, όταν δεν θα υπάρχει νέος Ε΄λληνας στην Ελλάδα. Και τα δυό παιδιά μου δουλεύουν στο Ντουμπάϊ . Ο ένας μάλιστα χημικός μηχανικός ετοιμάζεται με καλύτερες αμοιβές να πάει στο Καζακστάν.και η Ελλάδα τι κάνει. Κόβει τις συντάξεις μας ΄μεχρι να πάμε στην Τουρκία μήπως εκεί στα βάθη της Ανατολής επιβιώσουμε με 300 ευρώ σύνταξη. Γιατί να είμαστε υποτελείς στην τρόικα και όχι στην Τουρκία; Μεγαλύτερη ευαισθησία θα δείξουν οι Τούρκοι. Σε λίγα χρόνια όταν τα παιδιά μας θα είναι μετανάστες ,Ο Τσίπρας που για 8 χρόνια θα είναι Πρωθυπουργός μας, έτσι είπε, θα εισαγάγει Τούρκους αστυνομικούς για να υπερασπίζεται το σύστημα που εξοντώνει συνταξιούχους. Συνάδελφοι, απατημένοι από τον Σύριζα, από τον Σοσιαλιστή Γιωργάκη , από Σαμαρο-Βενιζέλο, όλοι στους δρόμους. Μας κλέβουνε το ψωμί μας μέσα από το στόμα. Τέρμα η ανοχή και οι ευγένειες. Μας κυβερνάνε άνθρωποι χωρίς ηθικούς φραγμούς. Ο καλύτερος απόαυτούς θα μπορούσε να έχει πουλήσει και τη μάνα του για την εξουσία. Τους συνταξιούχους θα λυπηθεί; Από την ακριτική Αλεξανδρούπολη. Ενας ανήμπορος συνταξιούχος να αντιδράσει στον τόπο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι δηλώσεις Κατρούγκαλου ΄για συντάξεις όχι πάνω από 1000 ευρώ΄ είναι η αρχή. Το επόμενο βήμα που θα γίνουν ένα ταμείο όλοι, θα εξισωθούμε προς τα κάτω με την κατώτατη του ΙΚΑ. ΈΤΣΙ θα δικαιωθεί και η Λαγκράντ που βλέπει την όροφή των συντάξεων κάτω από τα 500 ευρώ. Μια αριστερή κυβέρνηση έτσι πετυχαίνει την καταργηση των τάξεων και την ισότητα. ίσοι στη δυστυχία και στα ψίχουλα. ίσως Ο Τσίπρας πετύχει το ακατόρθωτο. Να μας ενώσει εναντίον του και τότε σύντομα θα πιάσει τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ. Ένα χρειάζεται ,η ενότητα όλων. Και με το ΠΑΜΕ συνάδελφοι. Μας ΄΄εχουν πάρει φαλάγγι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδελφοι, έχουμε υποχρέωση σε τουλάχιστον δύο πραγματα:
    1. Να εμποδίσουμε να δημιουργηθεί ο νέος αριστεροκυβερνητικός συνδικαλισμός.
    2. Να απορρίψουμε το παραμύθι ότι το πρόβλημα των ταμείων είναι οικονομικό. Είναι καθαρά πολιτικό. Δηλαδή είναι πολιτική απόφαση αν μια κυβέρνηση και μια χώρα θέλει τους συνταξιούχους της να ζήσουν τα τελευταία χρόνια τους με αξιοπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμφωνώ με τον προηγούμενο συνάδελφο ότι πολιτική απόφαση είναι η χρεοκοπία των ταμείων μας. Αυτό φαίνεται από την περικοπή του κοινωνικού πόρου 3%. Γιατί τον έκοψε η τρόικα; Για να χρεοκοπησει το ταμείο μας και μετά να βγαίνουν οι καραγκιόζηδες δημοσιογράφοι στα κανάλια και να λένε αφου το ταμείο σας δεν έχει λεφτά, γιατί να δίνει συντάξεις; Ποιος θα πληρώσει τα ελλείμματα; Αφού έχουμε επιχειρήματα συνάδελφοι και αυτό φαίνεται στις ανακοινώσεις του σωματείου μας, γιατί το σωματείο μας δε βγαίνει στα κανάλια και να πει γιατί έχουμε ελλείμματα. Αυτή η απουσία που οφείλεται; Εμένα με ανησύχησε κάτι που είπε ο Δραγασάκης: Ονόμασε τις νέες μειώσεις των συντάξεων αλληλεγγύη στα φτωχότερα στρώματα. Καταλαβαίνετε όλοι που το πάνε. Με ......αριστερό πρόσημο η νέα ληστεία στις συντάξεις μας. Πάρτε μέτρα από τώρα συνάδελφοι του σωματείου. Θα μας τα πάρουν όλα και αυτοί είναι ικανοί να μας πετάξουν στο δρόμο. Εμείς δεν είμαστε τόσο πονηροί. Δάσκαλοι είμαστε, μαθηματικά δίδασκα 32 χρόνια, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με απατεώνες επιστήμονες. Ν.Μ Συγνώμη για τα αρχικά, αλλά καλύτερα να φυλαγόμαστε. Η τρόικα μπορεί να μας βάλει φυλακή για συκοφαντική δυσφήμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και εγώ θα ήθελα να προτείνω να εμφανίζεται το σωματείο στα μέσα ενημέρωσης ,κυρίως στο κουτί,γιατί από εκεί παραπληροφορείται ολαός. Η απουσία από τα μέσα ενημέρωσης μας στερεί από επιχειρήματα. Νέος συνταξιούχος, χωρίς να γνωρίζω με τι ποσοστό θα πληρωθώ. Και αν θα προλάβω να δω το χρώμα των επικουρικών. χαιρετισμούς από Πρέβεζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Δεύτερη φορά αριστερά"Την τρίτη καίγεται αφού θ΄αφήσει καμμένη γη.Τόσο παραμύθι"έφαγε"δεν έμαθε ο "Έλληνας;" από "μαθητευίμενους"μάγους και κάθε είδους σαλτιπάγκους της πολιτικής;
    Είμαστε άξιοι των επιλογών μας...Ας μη διαμαρτυρόμαστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παίρνω το θάρρος να σας εκφράσω τον πόνο μου, τις ανησυχίες μου. Ίσως κάνω κατάχρηση της καλοσύνης σας, πρίν 2 χρόνια με βοηθήσατε να μην επιστρέψω στη δουλειά , γιατί το λογιστήριο δε μου έδινε σύνταξη και με κάλεσε να επιστρέψω στην υπηρεσία μου. έχω δύο κόρες και μία σύνταξη. Επέλεξαν τον εκπαιδευτικό κλάδο, είναι πάνω από 30 ΄χρονών και δεν πρόκειται να διοριστούν ποτέ. Ούτε μπορούν να κάνουν οικογένεια. Τις συντηρώ , όσο μπορώ, με τη σύνταξή μου. Η Μεγαλύτερη πριν δυο μήνες έπιασε δουλειά σε ένα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ και παίρνει 300 ευρώ για 6ωρη εργασία μικτά. Πολλές φορές όταν ΄πιάνει δουλειά στις 12.00 επιστάτης τις κρατάει μέχρι τις 9 το βράδυ χωρίς υπερωρίες. Καμία δεν παίρνει υπερωρίες, όποια σηκώνει κεφάλι, απολύεται ή κρέμεται η απειλή της απόλυσης. Μπορείτε να νιώσετε τον πόνο ενός πατέρα να βλέπει το παιδί του να φθείρεται χωρίς καμιά προοπτική, να κάνει 3 ώρες υπερωρίες και να μην πληρώνεται; Σε ποια κοινωνία παραδίδω τα παιδιά μου; Σε τι φταίξαμε εμείς και παραδίδουμε τη νέα γενιά σε ζούγκλα; Τι δίδασκα τόσα χρόνια και έλεγα στους μαθητές μου, ότι όσοι είναι έντιμοι και επιμελείς θα προκόψουν; Βλέπω με τρόμο ότι όλα έχουν αναποδογυριστεί. Αν χάσω τώρα τη σύνταξή μου, τι θα κάνουν τα παιδιά μου; Πως θα ζήσουν. Γιατί έκανα παιδιά, για να τα παραδώσω σε μια κοινωνία που θέλει να δουλεύουν 13-15 ώρες μέχρι να τα εξοντώσουν , γιατί έτσι ούτε πρόκειται να ζήσουν πολλά χρόνια, ούτε σύνταξη πρόκειται να πάρουν, αν επιβιώσουν. Σας περιγράφω το δράμα μου. Θα φύγω από αυτή τη ζωή , αφήνοντας τα παιδιά μου άνεργα ή στην καλύτερη περίπτωση εργαζόμενα 13-15 ώρες την ημέρα, μέχρι ο εργοδότης να τα ξεζουμίσει και να τα πετάξει το κράτος στο δρόμο μετά χωρίς σύνταξη. Γι΄αυτό κοπιάσαμε τόσα χρόνια; Για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία ανθρωποφάγο; έχω χάσει τον ύπνο μου. Νιώθω και ενοχές μήπως εξέθρεψα και εγώ το τέρας που γεννήθηκε. Σε λίγο θα βρεθώ και εγώ ανάμεσα στους απελπισμένους. Αν η σύνταξη μειωθεί και άλλο, αν το μετοχικό ταμείο το φάει η μαρμάγκα που λένε στο χωριό μου, τότε είμαστε για τον γκρεμό. Συγνώμη για τις φλυαρίες μου . ήθελα να ακούσετε τον πόνο ενός ανθρώπου που δούλεψε με εντιμότητα επί 35 χρόνια και ξαφνικά χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Κανένας τροϊκανός και κανένας υπουργός δεν πρόκειται να νιώσει την απελπισία μου. Πιστεύω ότι εσείς οι συνάδελφοί μου με καταλαβαίνετε. Γιάννινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνάδελφε απο Γιάννινα και συνάδελφοι συνταξιούχοι.Δε γράφω γιατί συντηρώ μαζί με τη γυναίκα μου και 3 παιδιάμου άνεργα με πτυχίο Πανεπ. Γράφω γιατίαυτή τη στιγμή οι συνταξιούχοι όλοι σχεδόν συντηρούν παιδιά, σπουδάζουν εγγόνια,και τρενάρουν με την στάση τους την εξαθλίωση από την πείνα εκατοντάδων χιλιάδων ελλήνων.Αν αυτό δεν το καταλαβαίνει ο κάθε Κατρούγκαλος, το καταλαβαίνουμε εμείς που ζούμε καθημερινά το δράμα των άνεργων παιδιών μας.Η ν΄εα μείωση συντάξεων ισοδυναμεί με γενοκτονία των νέων ανθρώπων. Ας επιχειρήσουν κάτι τέτοιο και τότε θα θερίσουν θύελλες. Η ΥΠΟΜΟΝΉ μας θα εξαντληθεί. Να μην πα'ιζουν με τη φωτιά. Δεν αντέχω προσωπικά άλλο την κοροϊδία. Την π'ατησα μια φορά. Β.Χ ΑΠΌ ΑΓΡΙΝΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξέρει κανένας γιατί δεν μπήκε σήμερα όπως γινόταν πάντα μαζί με την κύρια σύνταξη και το ΜΤΠΥ; Μήπως μας προετοιμάζουν ψυχολογικά ώστε όταν το κόψουν 50% να είμαστε και ανακουφισμένοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όταν παραμονή της 28ης είδα στην τράπεζα μόνο την κύρια και όχι το ΜΕΤΟΧΙΚΟ , σκέφθηκα ότι μέχρι εδώ ήταν.Σήμερα Παρασκευή μπήκε, αλλά από εδώ και πέρα θα πηγαίνουμε στην τράπεζα να δούμε τι θα μας κόβουν κάθε μήνα. Θαζούμε με αυτή την αγωνία. Εχω μια απορία και ρωτάω εσάς συνάδ. στην Αθήνα: Πως γίνεται να σώσει τις επικουρικές ο Κατρούγκαλος , όταν τις συγχωνεύσει με την κύρια σύνταξη; Ο κουμπαράς της κύριας σύνταξης έχει χρήματα, για να επιχορηγήσει και τις επικουρικές; Και τότε γιατί θα μειώσει και τις κύριες συντάξεις; και μάλιστα πάνω από 1000 ευρώ. Μαζί φυσικά με τις επικουρικές, αφου θα τις συγχωνεύσει. Ποιον κοροϊδεύει; Μας θεωρεί ηλίθιους; ή επειδή τον βγάλαμε Βουλευτή, έχει πεισθεί ότι έχουμε χαζέψει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ σωστά τα λες συνάδελφε. Ισως πρέπει να ψαξουμε να δούμε γιατί μας θεωρούν ηλίθιους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μέσω τηλεόρασης ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι το Μετοχικό θα μειωθεί 40%. Αφού είναι δικό μας ταμείο δεν εξετάζετε την περίπτωση να το αναλάβουν όλοι οι συνταξιούχοι μαζι με τους εν ενεργεία ΔΥ το ταμείο. Γιατί να το διαχειρίζονται οι διορισμένοι από το κράτος πρόεδροι και φαρισσαίοι που το έχουν οδηγήσει εδώ που έχουμε φτάσει ακολουθώντας τις εντολές της κυβέρνησης; Υπάρχει τέτοια λύση ή είναι εναφάρμοστη; Μπορούμε να προτείνουμε κάτι τέτοιο; Σκέφθηκα ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι αποκλείεται να είναι χειρότεροι από το οθωμανικό κράτος που μας ληστεύει. Αν είναι ανεφικτη η πρότασή μου και αφελής , να με συμπαθάτε. ένας απελπισμένος συνταξιούχος που ζει μόνο με τη σύνταξή του και φοβάται ότι θα βγει σε ζητιανιά στη μικρή πόλη που ζει ή θα αναγκαστεί να πάει στη γειτονική Οχρίδα να ζήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή