ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ  (ΟΛΜΕ)
ΑΘΗΝΑ    ΤΚ:10563
ΤΗΛ: 210 3230073
          210 3236544
Email : syntaxekpedeftikoi@gmail.com      
Blog :  syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                                        Αθήνα 20.6.2015
Κυριακή, 21  Ιουνίου   και Τρίτη, 23  Ιουνίου     όλοι στα συλλαλητήρια
·         Κυριακή, 21 Ιουνίου και ώρα 7.00 μμ στο Σύνταγμα  πραγματοποιείται  πανεργατική- παλλαϊκή   κινητοποίηση.  Στην κινητοποίηση   που  καλεί η ΑΔΕΔΥ,  συμμετέχουν σωματεία  και ομοσπονδίες  Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.     
·         Η κινητοποίηση  στρέφεται  εναντίον  των διαπραγματεύσεων  με την Ε.Ε και το ΔΝΤ,  που έχουν ως αποτέλεσμα μέχρι τώρα την παράταση των μνημονίων   και  οδηγούν  σε διαρκή λιτότητα και ανεργία, σε διάλυση των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού συστήματος ,  σε υποβάθμιση της δημόσιας υγείας  και παιδείας  και σε επιστροφή σε εργασιακό Μεσαίωνα.
·         Η αποδοχή από την κυβέρνηση  ότι το χρέος μπορεί να εξυπηρετηθεί  πλήρως και έγκαιρα, σημαίνει  ότι οι λαϊκές ανάγκες  μπαίνουν  σε δεύτερη μοίρα και καμία κυβέρνηση κάτω από το βάρος των μνημονίων  δεν μπορεί να τις εξυπηρετήσει .
·         Οι εργαζόμενοι,  οι  συνταξιούχοι,  οι άνεργοι, η νεολαία, αντί να   παρακολουθούν ως θεατές τα γεγονότα, πρέπει με αγώνες να ανατρέψουν την πολιτική της Ε.Ε και του ΔΝΤ , για  να απαλλαγούν από  τα μνημόνια και τη λιτότητα.
·         Τρίτη, 23 Ιουνίου, ώρα  6.00μμ, στα Προπύλαια , διαδηλώνουν οι συνταξιούχοι  όλης της χώρας εναντίον της πολιτικής της λιτότητας και για αυξήσεις   σε μισθούς και συντάξεις,  για να αναπληρωθούν  οι τεράστιες  απώλειες που  έχουν υποστεί  οι εργαζόμενοι και  οι συνταξιούχοι τα τελευταία  5 χρόνια.

                      Από  το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ

5 σχόλια:

  1. Οι συντάξεις του Ιουλίου θα πληρωθούν; Γιατί στο ΤΕΑΔΥ που πήγα, έμαθα ότι μάλλον δεν θα πληρώσει καμία νέα σύνταξη. Αυτό το μάλλον μου έκατσε στο λαιμό. Περιμένω 3 χρόνια και πολύ φοβάμαι ότι μάλλον θα αποτελόύν ανάμνηση σε λίγο οι επικουρικές συντάξεις. έχετε καμία πληροφόρηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφοι . Τι μας λέγατε ότι δεν θα κοπούν οι Επικουρικές συντάξεις. Τώρα άκουσα ότι θα βάλουν κράτηση 5% στις επικουρικές ,από μηδέν που είχαμε . Σας κορόιδεψε ο Στρατούλης και εσείς τον πιστέψατε; Ντροπή τους!!!!!!!
    Γ.Κ Συνταξιουχος Δασκαλος Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδελφε, βιάστηκες, γιατί "Τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση δεν γίνονται αποδεκτά από τους Θεσμούς γιατί είναι πολύ πιο σκληρά από εκείνα που περίμεναν" Υπομονή , θα χρειασθούν πιο ήπιες προτάσεις. Η Ε.Ε φροντίζει για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς η Κυβέρνηση Σύριζα διέβει τον Ρουβίκωνα. Αν ψηφιστούν αυτά τότε πρέπει να μας βρεί απέναντι της.
    Μειώσεις μισθών
    Εισφορές εργαζομένων: Αυξάνονται κατά 1% εισφορές των εργαζομένων. Επιπλέον είσπραξη για τη διετία 294 εκ. (υπολογίστηκε η αναλογία της εργατικής εισφοράς στη συνολική αύξηση)
    Εισφορά υπέρ επικουρικών: Αυξάνεται η εισφορά για τα επικουρικά ταμεία από το 3% στο 3,5%. Επιπλέον είσπραξη για τη διετία 370 εκ.
    «Εισφορά αλληλεγγύης» στους μισθούς: Επιπλέον είσπραξη για τη διετία 470 εκ.
    Μειώσεις συντάξεων
    ΦΠΑ: ως έμμεσος οριζόντιος φόρος επί της κατανάλωσης, πλήττει συντριπτικά τα λαϊκά στρώματα. Επιπλέον είσπραξη για τη διετία 2,04 δις.
    Εισφορές στις επικουρικές συντάξεις: Επιβάλλεται εισφορά 5% (από 0%) στις επικουρικές. Επιπλέον είσπραξη για τη διετία 240 εκ.
    Εισφορές ασθενείας σε όλες τις κύριες συντάξεις. Αυξάνονται από 4% σε 5% Επιπλέον είσπραξη για τη διετία 405 εκ.
    Πρόωρες συντάξεις: Καταργούνται σταδιακά – σε ορίζοντα τριετίας – από την 1η Ιανουαρίου 2016. Επιπλέον είσπραξη για τη διετία 360 εκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 45 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ. ΑΝ ΔΕ ΤΙΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 2015 ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ!!!!! ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ . ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟ Φ.Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή