ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΙΟΥ




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ  (ΟΛΜΕ)
ΑΘΗΝΑ    ΤΚ:10563
ΤΗΛ: 210 3230073
          210 3236544
Email : syntaxekpedeftikoi@gmail.com      
Blog :  syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                          Αθήνα   24.5.2015

Κινητοποίηση  έξω  από το Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών
               Πέμπτη, 28  Μαΐου, ώρα 12.30,    Σταδίου 29

1.       Η συντονιστική  επιτροπή  για  τη σωτηρία του ΜΤΠΥ σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη, 20/5,  αποφάσισε  να καλέσει σε  κινητοποίηση  έξω από το Υπουργείο κοινωνικών υπηρεσιών, την Πέμπτη, 28/5, για τη μη κατάργηση από την Κυβέρνηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από τα επικουρικά ταμεία και για τη μη επαναφορά του κοινωνικού πόρου  υπέρ του ΜΤΠΥ, που έχει καταργηθεί  από 1.1.2015.
2.      Στην προηγούμενη συνάντηση  με τον αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών υπηρεσιών η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε δεσμευτεί  και για κατάργηση της ρήτρας  μηδενικού ελλείμματος και για επαναφορά του κοινωνικού πόρου  με νόμο που θα κατέθετε  στη Βουλή το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει  γίνει τίποτα, αντίθετα ο Γενικός Γραμματέας  του  ίδιου Υπουργείου επιβεβαίωσε ότι επίκειται και νέα μείωση του ΕΦΑΠΑΞ.
3.      Στη συντονιστική  επιτροπή για  τη σωτηρία του ΜΤΠΥ  μετέχουν η  ΑΔΕΔΥ, η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ),  ο Σύλλογος  εργαζομένων στο ΜΤΠΥ,  η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας και η ΠΟΠΣ.
4.      Από  την   ΑΔΕΔΥ ενημερωθήκαμε   ότι αποφασίστηκε να γίνει διαμαρτυρία και για τη νέα επικείμενη μείωση του ΕΦΑΠΑΞ και να απαιτηθεί και  η κάλυψη των ελλειμμάτων  του ΕΤΕΑ  που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, όπως φάνηκε από την απόπειρα εκποίησης ενός ομολόγου  που έληγε το 2032.
5.      Η κοινωνική  ασφάλιση είναι υπό διωγμό. Πολιτική της Ε.Ε που εκφράστηκε και με τα μνημόνια, είναι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και η παράδοσή της σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Αν δεν αντιδράσουμε        και αν δεν υπερασπισθούμε τους κόπους μιας  ζωής,  θα βρεθούμε στο δρόμο.  Το κράτος  να εγγυηθεί  τη βιωσιμότητα της κοινωνικής   ασφάλισης.

                 Όλοι  την Πέμπτη, 28/5, ώρα  12.30,  Σταδίου  29

                                              Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ

                 Ο   Πρόεδρος                           Η   Γ. Γραμματέας

               Τάσος  Σταυρόπουλος                     Πόπη   Μαζοκόπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου