ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΣΤΕΡΗΣΑΝ 27 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΠΔΥ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ  (ΟΛΜΕ)
ΑΘΗΝΑ    ΤΚ:10563  ΤΗΛ: 210 3230073,              210 3236544
Email : syntaxekpedeftikoi@gmail.com      
Blog :  syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                                   ΑΘΗΝΑ     8.5.2015 
                          Επείγουσα ενημέρωση  -  Καταγγελία

  • ·         Σε  δημοσίευμα της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ» ( Παρασκευή,  8.5.2015)   αναφέρεται    ότι  το ΥΠΟΙ δεν  κατέβαλε τις  εισφορές του μηνός  Απριλίου των εν ενεργεία Δ.Υ  υπέρ του ταμείου   Πρόνοιας( ΤΠΔΥ).   Οι  εν  ενεργεία  Δ.Υ πληρώνουν 5% κάθε μήνα από τις  συνολικές  αποδοχές τους για το εφάπαξ. Το συνολικό  ποσό από τις εισφορές  του  Απριλίου  ανέρχεται σε 27.000.000 €  και δεν αποδόθηκε στο ΤΠΔΥ, προκειμένου  να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις,  όπως αναφέρεται  στο ρεπορτάζ  της εφημερίδας.

  • ·         Την είδηση αυτή επιβεβαίωσαν  και  εκπρόσωποι  της ΑΔΕΔΥ, που μετέχουν στο Δ.Σ  του ταμείου   Πρόνοιας.  Αποτέλεσμα αυτής της αυθαίρετης και παράνομης απόφασης  είναι  η μη  πληρωμή –αναστολή   1000  περίπου  εφάπαξ  που είχε προγραμματίσει  να καταβάλει  το ταμείο   σε   συνταξιούχους το μήνα Μάιο.

  • ·         Το Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ   καταγγέλλει  την απόφαση της  κυβέρνησης να παρακρατήσει  τα χρήματα των εργαζομένων και  να τα στερήσει   από το ταμείο Πρόνοιας που τα έχει άμεση ανάγκη, για να καλύψει τις υποχρεώσεις του  προς τους συνταξιούχους. Σημειωτέον  30.000 συνταξιούχοι είναι στην αναμονή για το εφάπαξ. Όταν προτεραιότητα  της κυβέρνησης είναι η εξυπηρέτηση  του δυσβάστακτου χρέους  μέχρι του τελευταίου   ευρώ, πλήρως και έγκαιρα,  οι μισθοί και οι συντάξεις  θα είναι  αναπόφευκτα  στο στόχαστρο  των  δανειστών  και το  φαινόμενο  αυτό θα επαναλαμβάνεται.

  • ·         Οι συνταξιούχοι  εκπαιδευτικοί   δε θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια . Σε συντονισμό  με όλους  τους εργαζόμενους και συνταξιούχους θα επιδιώξουν την  ανατροπή της πολιτικής  της  Ε.Ε και του  ΔΝΤ, που μας καταδικάζουν  σε μόνιμη  λιτότητα. Διαφορετικά  δεν έχουμε ελπίδα να  επιβιώσουμε.

                                 Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ
               Ο   Πρόεδρος                               Η   Γ. Γραμματέας
               Τάσος  Σταυρόπουλος                       Πόπη   Μαζοκόπου

4 σχόλια:

  1. τι άλλο θα κόψουν συνάδελφοι; επικουρικές, κύρια σύνταξη΄, μισθοί είναι στο στόχαστρο της τρόικας. Δεν καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει σωτηρία, αν δε βγούμε στους δρόμους όλοι; Δυστυχώς οι κόκκινες γραμμές έχουν ξεθωριάσει ή καθημερινά ξεθωριάζουν. Προσωπικά δεν ελπίζω τίποτα. Και μια απορία: γιατί στα μέσα ενημέρωσης δεν έφτασε αυτή η είδηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ρε συνάδελφε, να βγούμε στο δρόμο όπως λες. Αλλά κατά που να πάμε; Σκατά και οι προηγούμενοι χάλια και αυτοί.

      Διαγραφή
  2. Τι σας κάνει εντύπωση συνάδελφοι; Έχετε ξεχάσει τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο που για να κεντρίσει το φιλότιμο και τα πατριωτικά αισθήματα του ελληνισμού ίδρυσε το "Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας" που είχε ανοίξει υπό μορφή τραπεζικού λογαριασμού για να τσοντάρει οικονομικά σύμπας ο Ελληνισμός και περισσότερο ο Απόδημος για τη σωτηρία της πατρίδας! (Κάτι ανάλογο δηλαδή, με τον έρανο "υπέρ της Αεροπορίας" του Μεταξά...) πάει αρκετά καλά."...
    Φιλότιμες προσπάθειες είχε κάνει ένας Κρητικός - του οποίου τα στοιχεία προστατεύονται από το τραπεζικό απόρρητο - για να βάλει ένα λιθαράκι στη συγκέντρωση χρημάτων για την απόσβεση του δημόσιου χρέους. Μετά από 2,5 χρόνια από τότε που είχε ανοίξει ο Λογαριασμός Αλληλεγγύης στην Τράπεζα της Ελλάδος, οι καταθέσεις δε έφτασαν ... ούτε για χάπι!
    Από τις πρώτες και πλέον αξιομνημόνευτες, ήταν εκείνη δύο μικρών αδελφών που αποφάσισαν να σπάσουν τον κουμπαρά τους και να δώσουν τις αποταμιεύσεις από το χαρτζιλίκι τους, (από δέκα ευρώ ο καθένας), ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ίσως δεν χρειαστεί να πουληθούν νησιά ή μνημεία, όπως είχαν πει τα ίδια στα ΜΜΕ.
    Αυριο Τρίτη 12/5 θα πληρώσουμε άλλη μία δόση με περίπου 800 εκατομ. τοκοχρεολύσια στους δανειστές.
    Αν το διαιρέσετε με τα 10 εκατομ των Ελλήνων αντιστοιχούν 80 ευρώ στον καθένα. Εμείς σαν οικογένεια θα δώσουμε αυτή τη φορά 320 ευρώ . Εσείς πόσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν με το που αναλαμβανε κυβέρνηση η , για πρωτη φορα αριστερά, μας ενημερωνει ότι με το 70% του Μνημονιου συμφωνεί, τι περιμένετε μετα απο 4 μηνες διαπραγματευσεις . Εχουμε φτασει στο 99%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή