ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Κ . ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ  (ΟΛΜΕ)
ΑΘΗΝΑ    ΤΚ:10563  ΤΗΛ: 210 3230073 ,     210 3236544 ,
Email : syntaxekpedeftikoi@gmail.com      
Blog :  syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr                               
                                                                                                    Αθήνα       7.4.2015
                                
                                         ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ     ΣΗΜΕΙΩΜΑ  
Από  τη  συνάντηση   με τον  αναπλ.  Υπουργό    κοινωνικών   υπηρεσιών
                                      κ. Στρατούλη
1.      Το  Δ. Σ της  Π.Ε.Σ.ΕΚ, εκφράζοντας την ανησυχία του,  απευθύνθηκε και στην ΑΔΕΔΥ    προτείνοντας  να γίνει  ευρεία σύσκεψη  για τη  σωτηρία του ΜΤΠΥ  , η βιωσιμότητα του οποίου  κινδυνεύει από την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων  και  ιδιαίτερα μετά την κατάργηση των κοινωνικών πόρων από 1.1 2015, με απόφαση της τρόικας και της συγκυβέρνησης Σαμαρά και Βενιζέλου. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και  μετείχαν   η ΑΔΕΔΥ, η Π.Ε.Σ.ΕΚ,  η ΠΟΠΣ, η Ομοσπονδία  Εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΜΤΠΥ  και ο Σύνδεσμος  Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας,     προτείναμε και συγκροτήθηκε συντονιστική   επιτροπή  αγώνα για τη σωτηρία του ταμείου, η  οποία   ζήτησε άμεση  συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό.   Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  σήμερα Τρίτη ,7/4,  στο  Γραφείο του κ. Στρατούλη με την παρουσία και του Γ. Γραμματέα κ. Ρωμανιά.
2.      Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των σωματείων  τόνισαν την  αποφασιστικότητα των εργαζομένων- μετόχων και συνταξιούχων -  μερισματούχων να υπερασπισθούν  το ταμείο τους και απαίτησαν από την κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου Υπουργού να επαναφέρει τους κοινωνικούς πόρους και να εγγυηθεί η κυβέρνηση τη βιωσιμότητα  του ταμείου.  Ο κ. Στρατούλης μας  διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εγγυάται τη βιωσιμότητα του ταμείου  και το ύψος των μερισμάτων που δίνονται σήμερα, χωρίς καμία   περαιτέρω   περικοπή  τους επόμενους μήνες.  Σχετικά με το αίτημά μας για την επαναφορά των κοινωνικών πόρων, ο κ. Στρατούλης    μάς διαβεβαίωσε ότι έχει  ετοιμάσει ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου  τροπολογία για την επαναφορά του 3% από τις προμήθειες του Δημοσίου υπέρ του ΜΤΠΥ και ότι    πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κατατεθεί η   τροπολογία εντός του Μαΐου.
3.      Το Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ δεν επαναπαύεται, γιατί γνωρίζει ότι κάτω από τη δαμόκλεια σπάθη των μνημονίων  και με ισχύ της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος οι κυβερνητικές προθέσεις δεν αρκούν. Ο ασφυκτικός δημοσιονομικός έλεγχος της ΕΚΤ και ΔΝΤ  απαιτεί αγωνιστική ετοιμότητα  εκ μέρους των εργαζομένων και συνταξιούχων για τη σωτηρία του ταμείου,  για να γίνουν πράξεις οι κυβερνητικές δεσμεύσεις.  Δεν πρέπει να διαφεύγει την προσοχή μας ότι η κατάργηση των κοινωνικών πόρων έγινε με απαίτηση της τρόικας, όπως απαίτηση της τρόικας ήταν και το PSI, το κούρεμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων μας από τα οποία αφαιρέθηκαν    13.5  δις. ευρώ , οι μειώσεις της σύνταξής μας  και των επικουρικών μας  ταμείων.
4.      Το  Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ θα  συγκαλέσει  αμέσως μετά το Πάσχα έκτακτη  ενημερωτική  Γ.Σ  των  μελών του  για την κατάσταση της κοινωνικής ασφάλισης , για την υπεράσπιση της σύνταξής μας  και των ταμείων μας, για την κατάργηση των μειώσεων που έχουν επιβληθεί  από τα μνημόνια που ισχύουν ακόμη, και θα προγραμματίσει τις επόμενες  κινητοποιήσεις σε συντονισμό με όλους τους εμπλεκόμενους.

                                                           Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ 
                         Ο   πρόεδρος                                       Η   Γ. Γραμματέας
               Τάσος  Σταυρόπουλος                               Πόπη   Μαζοκόπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου