ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ  (ΟΛΜΕ)
ΑΘΗΝΑ    ΤΚ:10563
ΤΗΛ: 210 3230073
          210 3236544
Email : syntaxekpedeftikoi@gmail.com      
Blog :  syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                 Αθήνα 30.3.2015

              
    Κ Α Λ Ε Σ Μ Α  για       συλλαλητήριο
·         Η   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)      έχει ,από την ίδρυση της, στη σημαία της την ενότητα και την κοινή δράση όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων, που αγωνίζονται για να ζουν με αξιοπρέπεια  από το μισθό τους ή  τη σύνταξη τους.
·         Παρά τις διαφορετικές εκτιμήσεις που υπάρχουν σχετικά με τη στρατηγική που ακολουθούμε για τη λύση των προβλημάτων μας, η κοινή δράση και  οι κοινοί αγώνες  ενώνουν όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους ενάντια στην πολιτική που τους έχει οδηγήσει σε εξαθλίωση.
·         Με αυτό το πνεύμα  η  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)      συμμετέχει στο  συλλαλητήριο  συνταξιουχικών οργανώσεων την Τετάρτη,  1η  Απριλίου, ώρα 10.00 στην πλατεία  Εθνικής  Αντίστασης  (Δημαρχείο  Αθήνας),  απαιτώντας:
·          την κατάργηση  των μνημονίων και ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής Ε.Ε και ΔΝΤ.
·          Επαναφορά των κοινωνικών πόρων στο ΜΤΠΥ. Η κατάργηση αυτών των πόρων,  το τζογάρισμα των χρημάτων μας στο χρηματιστήριο, το κούρεμα PSI τον  Μάρτιο του  2012 σε συνδυασμό  με τη μείωση του αριθμού των ΔΥ μειώνει δραματικά τα έσοδα του  ταμείου, το  οποίο συντηρείται  από τις εισφορές των εργαζομένων.
·          Κατάργηση  των μνημονιακών νόμων για τις μειώσεις της κύριας σύνταξης και των επικουρικών μας ταμείων.
·          Πλήρη και  δωρεάν       Υγειονομική περίθαλψη και φάρμακα για όλους τους συνταξιούχους.  Κατάργηση του απαράδεκτου  καθεστώτος που ισχύει σήμερα. (συμμετοχή στις εξετάσεις κλπ).
·         Μέτρα για την  άμεση απονομή της σύνταξης  και των επικουρικών συντάξεων. Σήμερα η κύρια σύνταξη χορηγείται μετά από 10 μήνες, ενώ οι επικουρικές  σε 2-3 χρόνια.
·         Αποκατάσταση του εφάπαξ και επιστροφή των μειώσεων.
·         Επιστροφή στα ασφαλιστικά ταμεία των αποθεματικών τους που κουρεύτηκαν με το PSI(Μάρτιος  2012).  Από τα  ασφαλιστικά ταμεία  συνολικά κουρεύτηκαν  13.5 δις. ευρώ.


                    Από  το   Δ.Σ   της  Π.Ε.Σ.ΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου