ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ       (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
http://syntaxekpedeftikoi.blogspot.com/,  mail:   syntaxekpedeftikoi@gmail.com                           Αθήνα 9.10.2014

Ενημερωτικό   σημείωμα από τη σημερινή  κινητοποίηση των συνταξιούχων εκπαιδευτικών έξω από το ΥΠΟΙ
1.       Σήμερα Πέμπτη,9/10,  με κάλεσμα της Π.Ε.Σ.ΕΚ, συγκεντρώθηκαν έξω από το ΥΠΟΙ (Πανεπιστημίου 39)  συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί , για να διαμαρτυρηθούν  για το νέο χαράτσι  (20%) που επεβλήθηκε στα  αναδρομικά των νέων συνταξιούχων  από τον Ιούνιο του 2014.
2.     Το Δ.Σ της  Π.Ε.Σ.ΕΚ  συναντήθηκε  με  το διευθυντή του Γραφείου του Αναπλ. Υπουργού   Οικονομικών και εκπροσώπους  του ΓΛΚ(  τμήμα συντάξεων).  Το Δ.Σ  διαμαρτυρήθηκε  για το νέο χαράτσι στις συντάξεις. Ιδιαίτερα επεσήμανε στους Υπηρεσιακούς παράγοντες το εξωφρενικό και παράλογο γεγονός  να χαρακτηρίζονται ως αναδρομικά     το ποσό των καθυστερούμενων συντάξεων , όπως  και το καθεστώς της  διπλής φορολόγησης    του ποσού  της προκαταβολής της σύνταξης του προηγούμενου  έτους .  Σημειωτέον ότι  το χαράτσι του 20%  αφορά το σύνολο των αναδρομικών της κύριας σύνταξης, ανεξάρτητα  από το ποσό της προκαταβολής  που έχει χορηγηθεί. Τέλος το Δ.Σ   της Π.Ε.Σ.ΕΚ  ζήτησε  την κατάργηση  του σχετικού νόμου.
3.     Όπως έχουμε ενημερώσει  το ΥΠΟΙ Με εγκύκλιό του   (αρ.πρ. Δ30Β4002507ΕΞ20,   17.4.2014, ΚΕ.Π.Υ.Ο) ενεργοποίησε νόμο που είχε ψηφιστεί στις 23  Ιουλίου 2013 ( ΦΕΚ  Α-167, άρθρο  60, παρ.5), σύμφωνα με τον οποίο  «στα εισοδήματα από μισθωτή εργασία και συντάξεις που καταβάλλονται αναδρομικά, διενεργείται παρακράτηση με συντελεστή 20% στο καταβαλλόμενο ποσό ανεξάρτητα από το έτος στο οποίο  ανάγονται για να φορολογηθούν τα εισοδήματα αυτά».
4.     Το Υπουργείο  Οικονομικών υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το αίτημά μας  για κατάργηση του φορομπηχτικού νόμου και σε μία εβδομάδα  θα ενημερώσει το σωματείο μας.
5.     Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί  θα επανέλθουν πιο δυναμικά σε περίπτωση μη ικανοποίησης του δίκαιου αιτήματός τους. Τώρα που οι προσδοκίες για δικαστική  δικαίωση εξανεμίστηκαν, ο μόνος δρόμος για τη διεκδίκηση αυτών  που μας έκλεψαν και συνεχίζουν να μας κλέβουν, είναι η δυναμική αντίδραση στους δρόμους .  Η ανατροπή της πολιτικής της τρόικας και κυβέρνησης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με αυταπάτες .
                                     Για την Π.Ε.Σ.ΕΚ
   Ο πρόεδρος                                Η  Γ. Γραμματέας

Τάσος Σταυρόπουλος                      Πόπη Μαζοκόπου

6 σχόλια:

  1. 1.μετά την απόφαση του Συμβουλίου της επικρατείας για το ΕΦΑΠΑΞ, γιατί το ΥΠΟΙ να κάνει πίσω; Αν δεν κάνει πίσω, εμείς τι πίεση έχουμε; Με τις διαδηλωσεις που μοιάζουν με εσπερινό;
    2. Με την ευκαιρία: Οι δικηγόροι επιμένουν να συνεχίσουμε τις δίκες για τα 176 ευρώ, μετά από 8 χρόνια, ενώ έχετε γράψει σε μια ανακοίνωσή σας ότι με απόφαση του ΣΤΕ η προσφυγή μας έχει χαθεί οριστικά. Που βρίσκεται η αλήθεια; συνάδελφος δάσκαλος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως εγώ έχω υψηλή πίεση και παίρνω χάπι!!!
    Αν μετά από 35 χρόνια δάσκαλος δεν έχεις μάθει πως αυξάνεται η…. πίεση δεν θα πάρεις απάντηση από κανέναν άλλο.
    Ένας συνταξιούχος ΠΕ4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ανεξάρτητα από την αρτηριακή πιεση που όλοι έχουμε και αυξάνεται κάθε μήνα με τις μειώσεις της σύνταξής μας, οι δικηγόροι αυτές τις ημέρες επανήλθαν΄γιατί άρχισαν να συζητόύνται οι προσφυγές για τα 176 ευρώ. Μετά από 8 χρόνια νομίζω. Αν θυμάμαικαλά είχαμε 2 προσφυγές, η δεύτερη συμπληρωματική μετά από ανακοίνωση της ΟΛΜΕ πουέλεγε να τρέξουμε, για να μην παραγραφεί η απαίτησή μας ,μετά την παρέλευση της διετίας. Στο σχολείο μου ( Μαρούσι) είχαμε κάνει και δεύτερη προσφυγή για μια συμπληρωματική διετία. Αν έχει χαθεί η υπόθεση, γιατί επανέρχονται οι δικηγόροι; Εμείς τι κάνουμε. Τηλεφώνησα στην ΟΛΜΕ και μου είπαν να απευθυνθώ στο σωματείο συνταξιούχων εκπαιδευτικών.Μια διευκρίνηση, παράκληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο ΣΧΟΛΕΙΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΒΥΡΩΝΑ) είχαμε κάνει προσφυγή μέσω του Δραγασάκη δικηγόρου της ΔΟΕ, αλλά τώρα ο δικηγόρος είναι συνταξιούχος και δεν βρίσκεται πουθενά. Τι ΄γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είμαι εκπαιδευτικός. Μπράβο όμως στην Ένωση σας γιατί είστε οι μόνοι που ανέδειξαν το θέμα. Ελπίζω μετά και την διαμαρτυρία σας αν έχουν το στοιχειώδες μυαλό θα το σταματήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε συνταξιούχε ήμασταν μόνο 50 άτομα ενώ αυτοί που θίγονται είναι χιλιάδες Αν ήμασταν έστω 200 θα ήταν πιο αποτελεσματικό.
      Δεν πειράζει όμως ποτέ δεν είναι αργά να αντιληφθούν μερικοί ότι τίποτε δεν χαρίζεται.

      Διαγραφή