ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΦΑΠΑΞ

Αυτοί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο στόχαστρο είναι όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά.
Ήδη μιλάμε για 30.000 άτομα και καθημερινά προστίθενται και νέοι και κανείς αυτή τη στιγμή δεν ξέρει πότε θα πάρουν το εφάπαξ που δικαιούνται.
Ταυτόχρονα κανείς δεν ξέρει εκτός από το πότε να απαντήσει και στο πόσο. Ποιο θα είναι δηλαδή το ποσό που θα λάβουν τελικά.
Τα Ταμεία περιμένουν ακόμη τον περίφημο συντελεστή βιωσιμότητας. Δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους μαθηματικούς τύπους που έχουν πρέπει να δημιουργηθούν νέοι ώστε να μπορέσουν να δώσουν εφάπαξ.
Το πρόβλημα των Ταμείων ωστόσο είναι τεράστιο. Για την καταβολή των ποσών δεν υπάρχουν χρήματα και έτσι εάν ισχύουν οι νέοι μαθηματικοί τύπου υπάρχει κίνδυνος μειώσεων ακόμη και σε ποσοστό 50%. Οι δικαιούχοι να λάβουν δηλαδή το μισό εφάπαξ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται μια λύση που θα μπορεί να μειώσει τις περικοπές. Αυτή δεν είναι άλλη από την καταβολή των εφάπαξ σε πολλές δόσεις.
Με τον τρόπο αυτό θα μειωθούν οι απώλειες για τους δικαιούχους όμως σε πολλές περιπτώσεις μέχρι να πάρουν τα χρήματά τους οι δικαιούχοι θα χρειαστεί να περάσουν από 2 ως και 4 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου