ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ



Διαβάστε προσεκτικά τι καταγγέλλουν οι δικαστές.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙ ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την έντονη ανησυχία των διοικητικών δικαστών για τη σταθερή άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της. Στο ίδιο κλίμα, οι διοικητικοί δικαστές αποδοκιμάζουμε τον κοινωνικό εκβιασμό που επιχειρείται δια μέσω των ευρείας δημοσιότητας πρόσφατων διαρροών του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν αντισυνταγματικές περικοπές αποδοχών επαγγελματικών ομάδων ή περικοπές συντάξεων, τότε το προκύπτον δημοσιονομικό κόστος θα καλύπτεται με νέα μέτρα που θα θίγουν τις ίδιες επαγγελματικές ομάδες στις οποίες αφορούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις. Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση και όχι να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μόνο όταν αυτές είναι αρεστές.
Αθήνα 11-6-2014


ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG:
Πχ : Αν βγουν θετικές αποφάσεις για όσους έχουν υποστεί περικοπές στο εφάπαξ η στις συντάξεις τους, θα πρέπει τα χρήματα αυτά να περικοπούν από τους άλλους συναδέλφους που έχουν πάρει η περιμένουν να πάρουν τα αντίστοιχα ταμεία και συντάξεις ;

O ορισμός του κοινωνικού κανιβαλισμού

Κανένας δεν μπορεί να το επιτρέψει.

2 σχόλια:

  1. Προτεινω, αν δικαιωθούμε από το ΣΤΕ για το ΕΦΑΠΑΞ, να πάρει το κράτος και να πληρώσει τις περικοπές μας από αυτούς που μετα 2000 πήραν ολόκληρο το εφαπαξ. Θα ειναι δίκαιο μέτρο αυτό. Δε θα ήθελα να κόψει τοκράτος από τους πολιτικούς που ψήφισαν τις περικοπές ή από αυτούς που έκαναν κάποια περιουσία για τα παιδιά τους . Διαφωνώ δηλ. να πληρώσουν π.χ Τζοχατζόπουλος ( ο σοσιαλιστής), ο Παπαντωνίου, ο Λαλιώτης. Ούτε αυτοί που είναι στη λίστα Λαγκάρντ, που δεν μπορούμε να τους μάθουμε. Αν την πηρώσουν αυτοί,δε θα έχουμε που να ρίξουμε την ψήφο μας. Άλλωστε ψηφίσαμε προπάντων αυτούς που μας έκαναν περικοπές.Γιατί να πληρώσουν αυτοί. Οι συνάδελφοι να πληρώσουν. έχει δίκιο το υπουργείο το οικονομικών. Κακώς διαμαρτύρεται η ένωση Διοκητικών Δικαστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ

    Του Βαγγέλη Δουράκη

    Αξιοποιώντας το «πορτογαλικό μοντέλο» Αθήνα και τρόικα συμφώνησαν πως κάθε «κενό» που «ανοίγει» στον προϋπολογισμό από δικαστική απόφαση, θα καλείται να το «καλύψει» εκείνος που προσέφυγε και δικαιώθηκε από την Δικαιοσύνη!

    Σε πρώτη φάση η συμφωνία αυτή αγγίζει 80.000 ένστολους, καθώς η Κυβέρνηση διαμηνύει πως «θα πληρώσουν οι ίδιοι τις δικαστικές αποφάσεις που θα κρίνουν αντισυνταγματικές τις περικοπές που έγιναν στους μισθούς τους».
    Η εξέλιξη αυτή όμως δεν αφορά μόνο αυτούς που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες), αλλά όλα τα ειδικά μισθολόγια, στα οποία εντάσσονται οι δικαστές, οι καθηγητές στα πανεπιστήμια, οι γιατροί του ΕΣΥ και οι διπλωμάτες.
    Έτσι το μήνυμα από το Μαξίμου αφορά όλες τις κοινωνικές ομάδες που έχουν σχηματίσει «ουρές» έξω από τα δικαστήρια προκειμένου να προσβάλουν τις μισθολογικές μειώσεις που έγιναν στο πλαίσιο του μνημονίου, διεκδικώντας από την δικαιοσύνη αναδρομικές αυξήσεις στις αποδοχές τους.
    Το ποσό που απαιτείται για την κάλυψη του συνόλου των απωλειών ξεπερνά το 1,1 δισ. ευρώ με το Υπουργείο Οικονομικών να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την τρόικα για την κάλυψη της έκτακτης αυτής «τρύπας» που παρουσιάστηκε στο ελληνικό πρόγραμμα.
    Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ( ΣτΕ) για τους ένστολους που αποτέλεσε και το πρώτο «ατύχημα» για τον προϋπολογισμό και το μνημόνιο φθάνει τα 500 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό τα 310 εκατ. ευρώ αφορούν τους ένστολους εν ενεργεία, περίπου 100 εκατ. ευρώ αναλογούν στους συνταξιούχους και σε 70 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αποζημίωση από το «πάγωμα» των ωριμάνσεων.

    Αν τελεσιδικήσει η υπόθεση, τα χρήματα ναι μεν θα επιστραφούν, αλλά οι ίδιοι οι ένστολοι θα καλύψουν την «τρύπα», με καθυστέρηση –για παράδειγμα» των προαγωγών τους.
    Για τους δικαστικούς το κονδύλι υπολογίζεται σε 200 εκατ. ευρώ ενώ άλλα 420 εκατ. ευρώ θα απαιτηθούν για τη αποκατάσταση των υπολοίπων ειδικών μισθολογίων.
    Η κυβέρνηση υιοθετεί το πορτογαλικό «μοντέλο» αποκατάστασης των μισθολογικών απωλειών για να αποφύγει νέες μειώσεις δαπανών ή αυξήσεις φόρων.
    Στο τραπέζι βέβαια παραμένει η πρόταση για την καθολική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου που είναι και προαπαιτούμενη δράση για τις δόσεις του καλοκαιριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή