ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (ΕΙΚΟΝΕΣ)



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ   (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
      http://synaxekpedeftikoi.blogspot.com/,   mail:  syntaxekpedeftikoi@gmail.com
                                                 19.6.2014

       Ενημερωτικό   σημείωμα από το συλλαλητήριο συνταξιούχων

·        Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πανελλαδικό συλλαλητήριο  συνταξιούχων,  σήμερα Πέμπτη  19/6, στα Προπύλαια.
·        Μετά από μία άπνοια  μεγάλων εργατικών κινητοποιήσεων την τελευταία διετία, ήταν  θετικό ότι έγινε μια αρχή. Οι συνταξιούχοι  είναι  στο στόχαστρο της τρόικας  που  απαιτεί, με βάση τον τελευταίο  μνημονιακό  νόμο, μειώσεις και στις επικουρικές  και στην  κύρια σύνταξη. Η αρχή έγινε από το ΕΤΕΑ (πρώην ΤΕΑΔΥ για τους εκπαιδευτικούς) με μείωση 5.2%  και θα ακολουθήσει το ΜΤΠΥ.
·        Το σωματείο μας συμμετείχε, γιατί πιστεύει ότι η ανατροπή της πολιτικής της τρόικας απαιτεί τη μέγιστη δυνατή ενότητα όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μάχη θα κριθεί στους δρόμους. Τίποτα δεν πρόκειται να μας χαρίσουν. 
                                              Από το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ

ΕΔΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

1 σχόλιο:

  1. Αν πιστέψουμε όλοι μαζί πως τίποτα δεν τελείωσε ,πως δεν ξεχνάμε και δεν βολευόμαστε με τα λίγα , πως δεν βρισκόμαστε μόνο σε ‘ εκλογική ετοιμότητα’ ούτε σε κινηματική στασιμότητα.

    Αν κατανοήσουμε ότι αυτή η πολιτική δε σηκώνει μικροβελτιώσεις, ούτε βέβαια ανατρέπεται με τις απεργίες-λιτανείες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

    Αν πιστέψουμε ότι ο αγώνας μας πρέπει να είναι ενωτικός και να υπερβαίνει τις ελεγχόμενες γραφειοκρατικές δομές.

    Αν κατανοήσουμε ότι οι συνταξιούχοι , οι εργαζόμενοι , οι άνεργοι δεν χωρίζονται σε δεξιούς κεντρώους και αριστερούς γιατί τα προβλήματα μας δεν έχουν χρώμα, αλλά αυτοί που είναι υπεύθυνοι γι αυτά, έχουν και όνομα και χρώμα και δεν θα διστάζουμε να τους αποκαλύπτουμε.

    Αν αποφασίσουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε αγωνιστική απόφαση, υπερβαίνοντας μικροπαραταξιακές διαφορές και να συμπορευόμαστε με όλους όσους αγωνίζονται να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές .
    Με άλλα λόγια παραφράζοντας τα λόγια του ποιητή:

    Γιατί εμείς δεν αγωνιζόμαστε για να ξεχωρίσουμε,
    αδελφέ μου, απ’ τον κόσμο.
    Εμείς αγωνιζόμαστε
    για να σμίξουμε τον κόσμο.

    Τότε υπάρχει ελπίδα και στόχος μας είναι, η επόμενη διαδήλωση ,άμεσα όχι του χρόνου, να είναι πιο οργανωμένη ,πιο αποφασιστική , να είναι παλλαϊκή με τη συμμετοχή των εκατομμυρίων συνταξιούχων και όχι μόνο.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή