ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΑΣ

Μετά τη ληστεία των αποθεματικών τους, η κυβέρνηση βάζει τώρα χέρι και στην ακίνητη περιουσία των Ταμείων
Νέο συντριπτικό χτύπημα στα Ταμεία ετοιμάζουν από κοινού συγκυβέρνηση και τρόικα, δημιουργώντας το υπόστρωμα για παραπέρα παράδοση της περιουσίας τους στους ιδιώτες και για νέα μείωση των συντάξεων και των παροχών, στο όνομα της κακής οικονομικής κατάστασης των ασφαλιστικών Οργανισμών, για την οποία ευθύνονται αποκλειστικά κράτος και εργοδότες.
Οπως προβλέπεται στο μνημόνιο που συνυπέγραψαν κυβέρνηση και τρόικα τον Ιούλη, όλα τα ακίνητα που ανήκουν στο κράτος ή σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, πρέπει να ενταχθούν στο λεγόμενο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και να δοθούν προς αξιοποίηση σε κάθε ενδιαφερόμενο. Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των εσόδων που θα έχει το ΤΑΙΠΕΔ, κατευθύνονται για την αποπληρωμή του χρέους.
Κυβέρνηση και τρόικα, για να λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, βάζουν στο χέρι και την ακίνητη περιουσία των ταμείων (οικόπεδα, θέατρα, ξενοδοχεία, κατασκηνώσεις, κινηματογράφους, νοσοκομεία κ.ά.), η εμπορική αξία της οποίας υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 3,5 δισ. ευρώ για το σύνολο των ασφαλιστικών Οργανισμών. Μόνο η αξία των ακινήτων που ανήκουν στο ΙΚΑ υπολογίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ.
Πριν δρομολογήσει την ένταξή τους στο ΤΑΙΠΕΔ, η κυβέρνηση φρόντισε να απογράψει τα ακίνητα των Ταμείων και των εποπτευόμενων φορέων τους σε ενιαία ηλεκτρονική βάση με την επωνυμία «Εστία», από την περασμένη άνοιξη. Είναι κι αυτό μια απόδειξη για το τι πραγματικά υπηρετούν οι περίφημες «απογραφές» που κάνει το υπουργείο, με το πρόσχημα ότι «θέλει να βάλει τάξη στο Δημόσιο».
Μετά την κλοπή των αποθεματικών τους για δεκαετίες, μετά το PSI, που στέρησε από τα ασφαλιστικά Ταμεία άλλα 12 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση έρχεται τώρα να παραδώσει απροκάλυπτα την περιουσία τους στους ιδιώτες. Μάλιστα, συμφώνησε με την τρόικα «να διασφαλίσει ότι δε θα υπάρξει καμία μεταβίβαση ή παρακράτηση ακίνητου περιουσιακού στοιχείου (...) των δήμων και των νεοϊδρυθέντων εταιρειών ειδικού σκοπού των συνταξιοδοτικών ταμείων ή άλλων νομικών φορέων». Δηλαδή, τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν θα μπορούν ούτε να κρατήσουν στη δική τους κατοχή, αλλά ούτε και να πωλήσουν για δικό τους λογαριασμό τα ακίνητα που τους ανήκουν...
Το σχέδιο θα οδηγήσει στην κατάσχεση ουσιαστικά της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων, ενώ δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να τα υποχρεώσει να πληρώνουν και νοίκι για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν... Συνολικά, στο όνομα της παραπέρα μείωσης των εσόδων τους, συνδυαστικά με τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να νομιμοποιήσει τα επόμενα αντιασφαλιστικά μέτρα.
Ριζοσπάστης, 8/9/2013

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο σας για την ενημέρωση και την προσπάθεια.Αλλά αυτό το ....... τυπογραφικό λάθος: πέρνω ( με έψιλον) με χάλασε. Παίρνω/περνώ
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή