ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΑΠΑΞ



 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                    ΑΘΗΝΑ   5.12.2012
                       ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ   ΣΗΜΕΙΩΜΑ για το   ΕΦΑΠΑΞ
Η  Πανελλήνια ένωση  συνταξιούχων εκπαιδευτικών   πραγματοποίησε  σήμερα Τετάρτη, 5/12, συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από το ΤΠΔΥ ( ταμείο πρόνοιας) για τις νέες βάρβαρες περικοπές που εξήγγειλε  η τρικομματική  κυβέρνηση  στο ΕΦΑΠΑΞ.
       Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων  συναντήθηκε με  τον  Γεν.  Διευθυντή του ταμείου  και  μας ενημέρωσε ότι οι περικοπές αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση και όχι από το Δ.Σ του ταμείου.
     Η νέα περικοπή   αφορά όσους αποχώρησαν από την υπηρεσία  από 1 .8.2010 και ανέρχεται σε ποσοστό 22.67%.Το ποσοστό  αυτό αφαιρείται  από το ποσό που απομένει μετά την παρακράτηση  του  15% που είχε επιβληθεί μετά  το 2ο μνημόνιο, για όσους αποχώρησαν από την υπηρεσία από 1.1. 2010 μέχρι 31.12.2010,  και μετά την παρακράτηση του 20%, για όσους αποχώρησαν από1.1. 2011 και εντεύθεν.
     Επειδή η νέα μείωση κατά 22.67% αφαιρείται  από το ποσό που απομένει μετά την πρώτη μείωση κατά 15% ή 20%,  αθροιστικά οι μειώσεις είναι 34.27% για όσους αποχώρησαν   από 1.8.2010 έως 31.12.2010    και 38.14% για όσους αποχώρησαν από 1.1. 2011. Επομένως δεν πρόκειται για λιγότερες μειώσεις , όπως παρουσιάστηκαν από μερίδα του τύπου, σκόπιμα φυσικά.
          Είναι πλέον εμφανές ότι πολιτική της τρόικας και της τρικομματικής κυβέρνησης είναι η εξαθλίωση των εργαζομένων  και των συνταξιούχων. Η φτωχοποίησή μας, οι καθημερινές αυτοκτονίες, οι άνεργοι που  πλησιάζουν το 30% δεν πρόκειται να συγκινήσουν ούτε την κυβέρνηση ούτε την τρόικα. Χωρίς κινητοποιήσεις που να στοχεύουν στην ανατροπή της πολιτικής αυτής δεν υπάρχει ελπίδα. Απαιτείται συσπείρωση όλων των συνταξιούχων, για να ακουσθεί η φωνή μας και να μας υπολογίζουν. Oι αγώνες μας πρέπει να βρεθούν στο ίδιο μετερίζι με τους αγώνες και των άλλων συνταξιούχων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα . Αγώνες  ενωτικοί ,αποφασιστικοί και με διάρκεια.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ημερομηνία και τόπος συνάντησης όλων των συνταξιούχων εκπαιδευτικών με σκοπό να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας και να προγραμματίσουμε τη δράση μας. Η δύναμή μας στηρίζεται στη μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων  στις συνελεύσεις   του σωματείου  και κυρίως στα συλλαλητήρια. Μόνο  όταν βρεθούμε όλοι στους δρόμους ,υπάρχει ελπίδα να τους ανατρέψουμε και να κερδίσουμε.
     Από τη διοικούσα επιτροπή
     Τάσος   Σταυρόπουλος,            210-6444768,6944-554161,   tasstavro@ath.forthnet.gr  
     Ροζίτα Σουραή, 6977-350521, rosai@pathfinder.gr 
     Πόπη Μαζοκόπου, 210-2019567, 6976-777815
     Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, 6984-612185, takgiannak@hotmail.com
     Σταύρος Κωστόπουλος, 6944-711798, bikostop@ath.forthnet.gr 
Νέα και ανακοινώσεις των Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών μπορείτε να βρείτε στο :
·          http://syntaxekpedeftikoi.blogspot.com/,   mail:  syntaxekpedeftikoi@gmail.com








19 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι είναι προτιμότερο να προτείνετε να περικόψουν όλο το εφάπαξ, για να σωθεί η πατρις και η Μέρκελ. Να επιδιώξετε συνάντηση με τον κ Στουρνάρα και να του προτείνετε να θεσπίσει επίδομα θανάτωσης των παιδιών μας, για να μην είναι κριτήριο διαβίωσης και για να μειωθεί η ανεργία των νέων. Επίσης να πείτε στον κ. Στουρνάρα ότι ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός με 3 παιδιά άνεργα , γαμπρό και κόρη άνεργοι με δύο παιδιά -εγγόνια μου- πηγαίνει στην εκκλησία και του δίνουν ληγμένα τρόφιμα ,για να ταΐσει 7 στόματα. εκεί μας κατήντησαν.Σε λίγο θα τρέχουμε στην εκκλησία για να παίρνουμε και ληγμένα τρόφιμα. Να χαίρονται την ισχυρή Ελλάδα τους οι ξεδιάντροποι.Από την ακριτική Ελλάδα. Ας μας ενσωματώσουν τουλάχιστον στα Σκόπια για να παίρνουμε φτηνό πετρέλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά!
      Χάρηκα πολύ που σας ανακάλυψα! Ένας, δευτερεύον βέβαια, λόγος που παραιτήθηκα, με 31 χρόνια, το καλοκαίρι του 2010 ήταν η μαζική αποχώρηση συναδέλφων.Σκεπτόμουνα πως με αυτούς τους αλήτες που έχουμε μπλέξει σίγουρα θα χρειαστεί να διεκδικήσουμε πράγματα και οι πολλοί είναι δύναμη... Είχα ακόμα βεβαιότητες τότε.....
      Έψαξα να βρω κάποια επαφή, μετά τις ανακοινώσεις του Δεκέμβρη του ΄12 για το εφάπαξ και έτσι σας βρήκα. Δεν μπορεί, λέω, να είμαστε έρμαια πλέον χωρίς καμία αντίδραση, έστω έτσι για το honore. Τι θα πει: 31 Ιουλίου του 2010; Αυτή η ημερομηνία στρέφεται ειδικά εναντίον των επκαιδευτικών. Απ΄ότι διάβασα στα διάφορα σχόλια όμως ενδιαφέρον έδειξαν ελάχιστοι.
      Τελειώνω δηλώνοντας παρούσα και στο χώρο και στις επάλξεις, ευτυχώς όχι καμιάς πρωτεύουσας αλλά της Αίγινας. Καλότυχο το 2013!
      Ρένα Κ

      Διαγραφή
  2. Οπως δημοσιεύει η εφημερίδα το "Παρόν".

    'Η γενική διευθύντρια της Βουλής που έφυγε από την εργασία της πριν από περίπου ενάμισι χρόνο πήρε το αστρονομικό ποσό των 400.000 ευρώ ως εφάπαξ! Ποσό - σκέτη πρόκληση για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εργαζομένων.
    Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ η γενική διευθύντρια δεν είναι η μοναδική προνομιούχος καθώς δεν αποκλείεται κάποια στελέχη της Βουλής να παίρνουν ακόμη περισσότερα, την στιγμή που άλλοι παίρνουν ψίχουλα.
    Αλήθεια η ψέματα; Δεν διαψεύτηκε νομίζω!
    Α ρε καψερέ Δάσκαλε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν πράγματι πήρε 400.000 και εμένα μου κόβουν 20.οοο από τα 50.000 που έπρεπε να πάρω, το μόνο που μου μένει είναι να πάρω ντουφέκι και να πυροβολώ όποιον υποστηρίζει τις περικοπές συντάξεων για να πάει μπροστά η Ελλάδα.Έπεισα την κόρη μου να αγοράσει ένα διαμέρισμα και να τη βοηθήσω με το εφάπαξ. Τώρα τι να της πω;είναι άνεργη και ο άντρας της επί 6 μήνες παίρνει έναντι 200 γαμημένα ευρώ. Συνάδελφοι δες τε την τραγωδία μου . που μας οδηγούν;Βιώνω τραγικές μέρες. η κόρη μου είναι καθηγήτρια άνεργη.Δεν μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου και μου έρχεται να αυτοκτονήσω. Σε τι εποχές ζούμε; Σε τι φταίξαμε εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέσα σε όλο τον παραλογισμό που ζούμε, ήθελα αλήθεια να ήξερα τι συνέβη την 31η Ιουλίου 2010 και αποτελεί όριο αλλαγής της περικοπής;
    Μήπως ήταν τα γεννέθλια του Υπουργού; Φωτογραφικές διατάξεις για τα 'δικά μας παιδιά" δεν το νομίζω.
    Βρήκα στο ημερολόγιο οτι ήταν Ευδοκίμου του δικαίου.
    Μάλλον γι αυτό. Και δίκαιο ήταν και για τους υπηρετήσαντες ευδοκίμως ήταν.
    Αλλά να, λέω αν βάζανε την 23η Ιουλίου που είναι η μέρα της ανεξαρτησίας της Αμερικής και πιό γνωστό θα ήταν και πιο πιασάρικο.
    Θα μου πείτε αυτό σε πείραξε; Όλα τα άλλα είναι λογικά;
    ΟΧΙ. Αλλά πότε είχε ο φασισμός λογική για να την αναζητάω τώρα!
    Δημήτρης Τσήρος
    φυσικός
    τ. Πρόεδρος της Β' ΕΛΜΕ Κορινθίας
    Υ.Γ. Γράφω τον τίτλο όχι γιατί είμαι κανένα ψώνιο, αλλά για τους "συναδέλφους" του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που δεν μπορούν να παράσχουν πληροφορίες στους συνταξιούχους λες και γεννηθήκαμε συνταξιούχοι και δε δώσαμε στο Συνδ. Κίνημα τα καλύτερα χρόνια μας και τη τη ΣΥΝΔΡΟΜΗ μας 35 χρόνια στην ΟΛΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβω συνάδελφε. Πέστα έξω από τα δόντια.

      Διαγραφή
  5. παρακαλώ να εξετάσετε αν είναι σύννομη (από συνταγματική άποψη ) η περικοπή από το 2010. Είχε υποστηριχθεί από εργατολόγους ότι οποιαδήποτε περικοπή ,δεν μπορεί να πάει πίσω για πάνω από ένα χρόνο. Και άν υπάρχει περίπτωση ή έχετε κατά νου προσφυγή στα δικαστήρια. Π.Β. (ένας από τους χαμένους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιά τον Ανώνυμο 3.26μμ

    Συνσυνταξιούχε . Συμφωνώ μαζί σου και προτείνω ο Παν. Συλ.Συν.Εκπ. (ΠΕΣΕ)να πιέσει την ΟΛΜΕ να αναλάβει την υποθεση μας δωρεάν η Κα Τσίπρα που είναι νομικός και πληρώνεται απο την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επανέρχομαι στο ερώτημα του συναδέλφου Δημήτρη Τσήρου: Γιατί το όριο μέχρι 31΄Ιουλίου 15% και μετά 34,27%( το 0,27% πως το υπολόγισαν;).Αν κάποιος υπηρέτησε 35 χρόνια και έφυγε τον οκτώβρη του 2010 θα πάρει λιγότερο εφαπαξ με κάποιον που έφυγε το 2009 με 30 χρόνια. Κάθε μέρα μουτζώνω τον εαυτό μου που υπηρέτησα 35 χρόνια πλήρη χωρίς το στρατό.Και έχω και τα παιδιά μου να με βρίζουν από πάνω και τη γυναίκα μου. Που να πω ότι ήθελα να προσφέρω στην εκπαίδευση και γι' αυτό έμεινα μέχρι τέλος. Ευτυχείτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αγαπητοί συνάδελφοι του Δ. Σ του σωματείου μας νομίζω ότι δεν πρέπει να αφήνεται να περνάει απαρατήρητο ή ασχολίαστο αυτό που όλοι ακούσαμε από το στόμα του Γ. Διευθυντή του ταμείου πρόνοιας κ. Ν.Καλάκου. Με έκπληξη ακούσαμε ότι οι αιρετοί της ΑΔΕΔΥ δεν πατάνε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ του ταμείου πρόνοιας, αλλά δεν παραλείπουν να περνάνε από το ταμείο στο τέλος του μήνα , για να παίρνουν κάποιο επιμίσθιο. Συγχαρητήρια. Ακόμη δήλωσε ότι η αναλογιστική μελέτη που έβγαλε το Υπουργείο εργασίας ότι το εφαπαξ των Δ.Υ είναι αυξημένο κατά 22.67% και γι' αυτό έγινε η περικοπή, επιβεβαιώθηκε και από την αναλογιστική μελέτη της ΑΔΕΔΥ. Τί πράγματα είναι αυτά; Εγώ δεν ξέρω τον Καλάκο και τι καπνό φουμάρει, αλλά απαιτώ από το σωματείο μας να ξεδιαλύνει αυτά που λέει. Αν είναι αλήθεια, πρέπει να πάμε στην ΑΔΕΔΥ και να τους εκπαραθυρώσουμε.Ξεχάσαμε τις άτοκες καταθέσεις των χρημάτων μας; το ΚΟΎΡΕΜΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΊΟΥ ΤΟΥ ΤΕΑΔΥ και τώρα το βγάζουν ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του; μην παίζουν με τα νεύρα μας. Να τα λέτε έξω από τα δόντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρώτο Είναι πολύ σοβαρό αυτό που καταγγελεται για τους εκπροσώπους μας στην ΑΔΕΔΥ. Δεύτερο είναι πρωτάκουστο για μένα να παίρνουν κάποιο επίδομα και μάλιστα να μην πηγαίνουν. Μήπως παίρνουν επίδομα -πριμ απουσίας, γα να μπορεί το ταμείο ανενόχλητο να παίρνει όποιες αποφάσεις θέλει;Θερμή παράκληση να εξετάσετε την αλήθεια, γιατι αυτό πρέπει να καταγγελθεί από το σωματείο μας, από ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ και να τους ανακαλέσει. Έχετε ενημερώσει ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ. Γράψτε κάτι γι' αυτό. μην το αφ'ηνετε έτσι. Β. Νικολαϊδης Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρακαλώ να δημοσιεύσετε τα ονόματα των αιρετών από ΑΔΕΔΥ Ή ΟΛΜΕ στο ταμείο πρόνοιας.Δεν μπορεί αυτό να περνάει απαρατήρητο.Δεν είναι εύκολο να καταπιούμε και αυτό. Δημήτρης Π. Πάτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επειδή το ΔΣ των συνταξιούχων εκπαιδευτικών δεν βλέπω να δημοσιεύει τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ στο ΤΠΔΥ σας τους αναφέρω εγώ , μαζί με τα βιογραφικά τους όπως οι ίδιοι τα έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο.
    Τα σχόλια δικά σας!!

    1. ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΑΛΛΑ

    Γεννήθηκα, μεγάλωσα, πήγα σχολείο στο Βόλο, σπούδασα Οικονομία – Διοίκηση με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και είμαι μόνιμος κάτοικος Ζωγράφου 25 χρόνια.
    Δραστηριοποιούμαι και θητεύω συνδικαλιστικά από χρόνια και πάντα εκλεγμένη από το Σωματείο Εργαζομένων Ασκληπιείο Βούλας, τη Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων έως τη Διοίκηση της ΑΔΕΔΥ.
    Είμαι μέλος ΚΕ ΠΑΣΟΚ από το 2001 και τώρα Μέλος ΕΣ ΠΑΣΟΚ, Μέλος Διοίκησης ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου 5αθλου.


    2.ΜΠΕΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    • Πτυχιούχος Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος του Α.Π.Θ.
    • Απόφοιτος του γυμνασίου και λυκείου Ηγουμενίτσας.
    • Εκπονώ διδακτορική διατριβή στο τμήμα δασολογίας και φυσικού περιβάλλοντος
    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ
    • Έχω εκπονήσει μελέτες αποκατάστασης περιβάλλοντος, αναδασώσεων, αντιπυρικής προστασίας, δασικής αναψυχής, οδοποιίας, αντιπλημμυρικής προστασίας και διαχείρισης δασικών οικοσυστημάτων.
    • Έχω επιβλέψει έργα αναδασώσεων, δασικής οδοποιίας και αντιπλημμυρικής προστασίας.
    • Διετέλεσα συντονιστής στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών.
    • Υπήρξα εισηγητής σε δεκάδες ημερίδες, συνέδρια και εκδηλώσεις για θέματα Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος
    • Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον Ο.Η.Ε. στην 5η σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για τα Δάση που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη τον Μάιο του 2005.
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
    • Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών Ν.Π.Δ.Δ. από το 2005 έως το 2010.
    • Μέλος της Ελληνικής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) 2004 έως 2011
    • Μέλος της Κοινοτικής Επιτροπής Παρακολούθησης Αγροτικής Ανάπτυξης Υπαίθρου (Ε.Π.Α.Α.Υ.) 2004 έως 2009
    • Μέλος του Περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής 1993 – 98.
    • Ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Γεωργίας και Διευθυντής του γραφείου του Γενικού Γραμματέα Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος 1991 – 93.
    • Μέλος της Διοίκησης του Κοινωνικού Πολύκεντρου.
    ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
    • Αντιπρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)
    • Μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ
    • Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ από το 2004 έως σήμερα.
    • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 2003 έως σήμερα.
    • Μέλος του ειδικού υπηρεσιακού συμβουλίου κρίσεως Γενικών Διευθυντών σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα.
    • Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων από το 1998 έως 2006.
    • Ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων από το 1999 -2004.
    • Γενικός Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Στερεάς 1993 – 97.
    • Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων 1990 – 91.
    • Ηγετικό στέλεχος του φοιτητικού κινήματος στην περίοδο 1980 – 85.
    • Μέλος του Κ.Σ. της Φ.Ε.Α.Π.Θ.
    • Εκπρόσωπος των φοιτητών στα όργανα διοίκησης του Α.Π.Θ.
    ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
    • Αναπληρωτής Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας
    • Αναπληρωτής Γραμματέας Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας
    • Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και της προηγουμένης Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
    • Οργανωτικός Γραμματέας της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΑΚΕ Δημόσιου τομέα
    • Μέλος του Σ.Α. της ΔΑΚΕ Δημόσιου τομέα από το 2002 έως σήμερα.
    • Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δασολόγων 1997 έως σήμερα.
    • Γενικός Γραμματέας της ΔΑΚΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ
    • Μέλος της Ο.Κ.Ε. Γεωργίας της Νέας Δημοκρατίας από το 1997 έως σήμερα.
    • Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θεσσαλονίκης 1983 – 85.
    • Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. 1982 – 83.
    • Μέλος της Γραμματείας Φοιτητικού της Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. Θεσσαλονίκης 1981 – 83.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και ο τρίτος εκπρόσωπος είναι:
    3. ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
    Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στο χωριό του όπου τελείωσε το Δημοτικό. Παρακολούθησε τις πρώτες τάξεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τρίπολη και εν συνεχεία στην Αθήνα όπου αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο. Συνέχισε τις σπουδές του παίρνοντας το πτυχίο του Μαθηματικού από τη Φυσικομαθηματική Σχολή Αθηνών.
    Αμέσως μετά τη μεταπολίτευση τον Αύγουστο του 1974, δραστηριοποιείται στους πυρήνες που κινούνται για την ανασύσταση της πολιτικής έκφρασης του φιλελεύθερου χώρου. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ. Ιδρύει την Τοπική Επιτροπή Αχαρνών της Ν.Δ..
    Το 1975 είναι μέλος της πρώτης εκλεγμένης επταμελούς Γραμματείας Φοιτητικού της ΟΝΝΕΔ. Η πολιτική του δραστηριότητα διακόπτεται με τη στράτευσή του το 1976. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στις Διαβιβάσεις. Μετά την απόλυσή του από το Στρατό ασχολήθηκε επαγγελματικά με την εκπαίδευση διδάσκοντας αρχικά σε φροντιστήρια και στη συνέχεια, το 1981, διορίστηκε στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση .
    Μετά την άνοδο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην εξουσία το 1981 επαναδραστηριοποιείται και πρωτοστατεί στην ίδρυση το 1982 της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης Καθηγητών στην πρώτη Διοίκηση της οποίας συμμετέχει.
    Από το 1993 έως και το 1997 είναι μέλος της Γραμματείας Συνδικαλισμού της Ν.Δ. υπεύθυνος καταρχήν του Τομέα Επιμόρφωσης και Εκπαίδευσης και στη συνέχεια του Δημόσιου Τομέα. Την ίδια περίοδο είναι αρχικά μέλος και στη συνέχεια Γραμματέας της ΟΚΕ Παιδείας καθώς και του Συμβουλίου Αξιολόγησης Στελεχών στον Τομέα Παιδείας και Πολιτισμού.
    Τον Μάιο του 1996 ορίζεται από την ηγεσία του Κόμματος ως μέλος του Συμβουλίου Κυβερνητικής Πολιτικής, συνεργάτης του κ. Σουφλιά στον Τομέα Παιδείας. Το 1994 εκλέγεται στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος μέλος της οποίας εξακολουθεί να είναι έκτοτε. Τον Απρίλιο του 1997 ο πρόεδρος της Ν.Δ. του αναθέσει την Γραμματεία Συνδικαλισμού της οποίας παραμένει επικεφαλής μέχρι τον Ιούλιο του 2000. Διατελεί μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογών στις Δημοτικές και Νομαρχιακές του 1998 στις Ευρωεκλογές του 1999 και στις Βουλευτικές του 2000.
    Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 θέτει υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Β’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών.Παράλληλα με την κομματική του δραστηριότητα ο Αντώνης Αντωνάκος αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα στον κοινωνικό και εργασιακό χώρο.
    Αναμειγνύεται ενεργά στο Φοιτητικό Κίνημα. Συμμετέχει σε όλες τις φοιτητικές κινητοποιήσεις. Συμμετέχει στις καταλήψεις της Νομικής και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, συλλαμβάνεται και κρατείται στην Γενική Ασφάλεια Αθηνών. Εκλέγεται στο πρώτο μετά τη δικτατορία Συμβούλιο του Μαθηματικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής και γίνεται ο πρώτος πρόεδρος της Ν.Δ.Φ.Κ. (ΔΑΠ Μαθηματικού). Μετά το διορισμό του το 1981 πρωτοστατεί στην ίδρυση της ΔΑΚΕ Καθηγητών. Από το 1982 έως και το 1987 υπήρξε μέλος, Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Ένωσης Καθηγητών Καλλιθέας – Μοσχάτου – Νέας Σμύρνης.
    Από το 1987 έως το Μάρτιο του 2004 εκλέγεται στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ του οποίου διετέλεσε Οργανωτικός Γραμματέας, Γενικός Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος.
    Από το Μάρτιο του 2004 μέχρι τον Απρίλιο του 2010 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας.
    Από τον Φεβρουάριο του 2010 είναι Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ και από τον Απρίλιο του 2010 μέλος της Ε.Ε.
    Από τον Ιανουάριο του 2011 είναι Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

    1. Είναι δεδομένο ότι στο blog αυτό η πρόσβαση είναι ελεύθερη ώστε ο καθένας εκφράζει τις απόψεις του ή τα σχόλια του, χωρίς βέβαια προσβλητικές εκφράσεις ή συκοφαντικούς ισχυρισμούς.
    2. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε αναγκαστεί να απορρίψουμε καμία άποψη ή σχόλιο, γεγονός που επιβεβαιώνει την υπευθυνότητα που διακρίνει τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς.
    3. Όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ στο ταμείο ΤΠΔΥ η θέση μας είναι ότι:
    α) Υπεύθυνη για την στάση τους και την συμπεριφορά τους στις αποφάσεις του ΔΣ του ταμείου, είναι η ίδια η ΑΔΕΔΥ που τους προτείνει.
    β) Εμείς, με ανακοινώσεις μας, έχουμε πάμπολλες φορές καυτηριάσει την παντελή έλλειψη ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα , τις αποφάσεις και τις προτάσεις που αυτοί καταθέτουν και έχουμε προτείνει να γίνονται τακτικά συσκέψεις με το Σωματείο των συνταξιούχων, πράγμα που δεν έχει γίνει αποδεκτό.
    4. Η συμμετοχή εκπροσώπων μας σε παρόμοια όργανα Διοίκησης, όπου αυτοί αποτελούν μειοψηφία, πέραν του αυτονόητου ότι αυτοί πρέπει να υποστηρίζουν τις θέσεις του κλάδου και όχι τις προσωπικές κομματικές δεσμεύσεις , θα πρέπει να ενημερώνουν τους συνταξιούχους, χωρίς διαμεσολάβηση για όλα τα θέματα.

    5. Για όσα συμβαίνουν στα ταμεία μας την κύρια ευθύνη έχουν:
    α)οι Κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους β) Οι Υπουργοί με τις αποφάσεις τους
    γ) Οι διορισμένες Διοικήσεις με τις εισηγήσεις τους και την αποδοχή κυβερνητικών αποφάσεων.
    Τέλος δεν είμαστε εμείς που θα κρύψουμε κάτω από το χαλί τα λάθη , τις συντεχνιακές λογικές και τις συνδικαλιστικές σκοπιμότητες της Συνομοσπονδίας .




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. συνάδελφοι ,δέχομαι αυτό που γράφετε, αλλά γιατί τόσα χρόνια δεν ενημερωνόμαστε για το τι ψήφιζαν οι αιρετοί μας σε κάθε ταμείο. Η ΟΛΜΕ δεν έπρεπε να ενημερώνειγια τις θέσεις που υποστήριζαν οι αιρετοί; ενημερώνει τώρα η ΟΛΜΕ; Αυτή είναι η ουσία. τα άλλα είναι για τα κατηχητικά. Κ.Κ Δάσκαλος ,ακόμη συνταξιούχος της Μέρκελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συνυπογράφω καιέπαυξάνω με τον προηγούμενο συνάδελφο. Ζητήθηκαν ποτέ ευθύνες από ΔΟΕ και έγινε ποτέ ερευνα ποιοι ψήφισαν μετοχοποίηση των ταμείων μας , όταν πολλοί συνάδελφοι στα σχολεία εκείνη την εποχή έβλεπαν κάθε μέρα στην τηλεόραση πόσο ανέβηκαν οι μετοχές; ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συνάδελφοι.
    Οι Πρόεδροι των Ταμείων μας και τα ΔΣ με τους εκπροσώπου μας, δεν είναι καθόλου ανεύθυνοι για τις αποφάσεις που λαμβάνονται.
    ΠΧ : Στο ΤΕΑΔΥ ,που έψαξα, το ΔΣ μεταξύ των άλλων είναι αρμόδιο νομος 3655/2008 αρθρο89 να.....


    "5. Διαχειρίζεται την περιουσία του Ταμείου και των επί
    μέρους Τομέων, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες
    διατάξεις.
    6. Αποφασίζει για την επενδυτική πολιτική και την εν
    γένει αξιοποίηση των κεφαλαίων, της κινητής και ακίνη−
    της περιουσίας, σύμφωνα με όσα ειδικότερα ορίζονται
    από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία."

    Να γιατί δεν μας ενημερώνουν η δεν παραιτούνται με όλα όσα συμβαίνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χαιρετω όλους τους συνταξιουχους εκπαιδευτικους.
    το 2012 αποφασισα να αποχωρησω μετα απο 32 χρονια για τους λογους
    μηπως και προλαβω κατι.
    Δυστυχως δεν προλαβα
    Ειμαι νομικος ΠΕ13 και εγω ειμαι διπλα χαμένη , γιατι
    επειδη ειχα την την δυνατοτητα να ειμαι και δικηγορος,
    με υποχρεωσαν να πληρωνω και το ταμειο νομικων για να παρω
    2 συνταξεις.
    και τωρα αφου πληρωνω τοσα χρονια ερχονται να κοψουν σχεδον ολη την 2η
    .Ακομη δεν πηρα την συνταξη του εκπαιδευτικου αλλα φανταζομαι οτι θα τα κοψουν αναδρομικα. ΑΙΣΧΟς κατι πρεπει να κανουμε. εψαχνα να βρω μια επαφη
    με καποιο συλλογο και σας βρηκα. μενω στη θεσσαλονικη και δεν γνωριζω αν υπαρχει εδω κατι αντιστοιχο.
    πρεπει να το παλεψουμε. δεν μπορει να κοβουν αυτα που εχουμε πληρωσει.
    αν ειναι καποιος αλλος νομικος η μηχανικος που εχει και αυτος 2 συνταξεις ας επικοινωνησει να δουμρ τι θα κανουμε
    το email , vaggia@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή